torba-yasa-bekleyene-mujdeli-haber

Torba Yasa Bekleyene Müjdeli Haber

Tahmini okuma süresi: 2 dk.

torba-yasa-bekleyene-mujdeli-haberİş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmeleri Danışma Kurulu Önerisi ile 1 Ekim tarihine kadar ertelenmişti.

Kamuoyunun “Torba Yasa” olarak nitelendirdiği Tasarı, Meclis Genel Kurulunda gündeme getirilen Danışma Kurulu kararı ile Tasarının görüşülmeyen maddelerinin yeni Yasama Döneminde görüşülmesi, yani Meclisin tatile girmesi ile bazı maddelerin görüşülmemesi nedeni ile milyonlarca vatandaşın beklediği değişikliklerin Yasalaşması Ekim ayı içerisinde olması bekleniyordu.

Tahmini okuma süresi: 2 dk

torba-yasa-bekleyene-mujdeli-haberİş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmeleri Danışma Kurulu Önerisi ile 1 Ekim tarihine kadar ertelenmişti.

Kamuoyunun “Torba Yasa”( olarak nitelendirdiği Tasarı, Meclis Genel Kurulunda gündeme getirilen Danışma Kurulu kararı ile Tasarının görüşülmeyen maddelerinin yeni Yasama Döneminde görüşülmesi, yani Meclisin tatile girmesi ile bazı maddelerin görüşülmemesi nedeni ile milyonlarca vatandaşın beklediği değişikliklerin Yasalaşması Ekim ayı içerisinde olması bekleniyordu.

62. Hükumetin kurulmasından sonra yapılacak güven oylaması ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tekrar faaliyetlerine devam edecek. 6 Eylül Cumartesi günü yeni Hükümetin güven oylamasının yapılması bekleniyor. Meclis’ in ara faaliyet dönemi nedeni ile tekrar toplanması, Kamuoyunun “Torba Yasa” olarak adlandırdığı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmeleri 7-8-9 Eylülde kalan 22 madde ile görüşülerek yasalaşması bekleniyor.

Gözü kulağı “Torba Yasa” da olan milyonlarca vatandaş, binlerce şirket ve atama bekleyen binlerce öğretmen adayı, bağ-kur prim borçluları ve doğum borçlanması bekleyen anneler. Tasarının görüşmelerin 1 Ekim’ e kalması nedeni ile büyük üzüntü yaşamıştı. 7-8-9 Eylülde görüşülecek maddelerin yanı sıra bugüne kadar görüşülüp kabul edilen bazı maddelerde de değişikliğe gidileceği bekleniyor.

Mecliste tatil kararına kadar yaklaşık 5 bölümden oluşan 126 madde görüşülerek kabul edilmişti. Kabul edilen maddeler ile kamuoyunun beklediği başta SGK ve Maliye borçları, alt işverenlik, Soma maddeleri, tüp bebek-doğum borçlanması olmak üzere önemli konulara ilişkin maddelerin TBMM’ de yasalaşması süreci bitti. Kabul edilen maddelerden, maden işçilerinin haftalık çalışma saati 36 saatten 37,5 saate çıkması yönünde değiştirilerek karşılığında haftada 2 tam gün dinlenmeleri sağlanacak.

Maden ve yeraltı işçilerine yönelik iyileştirmeler, kamu alacaklarının yapılandırılması ve 30 bin öğretmen ataması gibi düzenlemeleri içeren İş Kanunu ile bazı kanun ve KHK’larda değişiklik yapan “torba tasarının”, güven oylamasının ardından yasalaştırılması planlanıyor. İlk beş bölümü kabul edilen torba tasarının kalan 6. bölümü kalan 22 madde ile birlikte 7-8-9 Eylül günleri ele alınacak.

Tasarının kabul edilen maddelerindeki değişiklik haberlerini ve görüşülerek kabul edilecek olan 22 maddenin takipçisi olarak Tasarının yasalaşması sürecini sitemizden duyurmaya devam edeceğiz.

Hakkında iskanunu

Göz atın

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?