Kıdem Tazminatı Tavanı Açıklandı
Kıdem Tazminatı Tavanı Açıklandı

Kıdem Tazminatı Tavan Tutarı Açıklandı 2019/2

Çalışanların işten ayrıldıklarında belli şartları sağlayarak hak ettikleri kıdem tazminatı için belirlenmiş Kıdem Tazminatı Tavanı Tutarı açıklandı.

Kıdem Tazminatı Yeni Tavanı

Kıdem tazminatı, aynı işverene bağlı en az 1 yıl çalışmış işçilerin, kıdeme hak kazanır şekilde iş akdinin sonlanması ile işveren tarafından ödenen bir tazminattır. Bu tazminat üzerinden SGK primi ve Gelir vergisi hesaplanmaz. Sadece damga vergisine tabidir.

Çalışanın her kıdem yılına karşılık kendisine bir giydirilmiş ücret ödenir. Ay ve gün küsurları da oranlanarak ödenir. İşçinin giydirilmiş ücretine son brüt kazançları dâhil edilir. Bu brüt kazançlar, sürekli ve işçiye menfaat sağlayan ödemeler olmalıdır.

Kıdeme esas giydirilmiş ücret için bir üst limit belirlenmiştir. Bu limit “Kıdem Esas Ücret Tavanı”, “Kıdem Tazminatı Tavanı” gibi isimlerle anılır.

2019 yılı ilk yarısı için geçerli olan Kıdeme Esas Ücret Tavanı 6.017,60 iken, memur maaş katsayılarının belirlenmesi ile 2. Yarıyıl için 6.379,86 TL olarak açıklanmıştır.

  1. yarıyıl için belirlenmiş bu kıdem tazminatı tavan rakamı 01.07.2019 – 31.12.2019 tarihleri arasında geçerli olacaktır.

Genelgenin aslı için tıklayınız.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

2024 Yılı Asgari Ücret Desteği Genelgesi Duyuruldu

2024 Yılı Asgari Ücret Desteği Genelgesi Duyuruldu

2024 YILI ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ GENELGESİ DUYURULDU

1 yorum

  1. Merabalar benim 1998 yılında stajer olarak ssk girişim var 3600 kanunundan faydalanabiliyormuyum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir