Şiddet Mağduru Kadın

Şiddet Mağduru Kadına Barınma Yeri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı İsmet Yıldız Polat Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyerek ilgili kamu yöneticileri ve kolluk kuvvetlerini bilgilendirdi.

Kanun kapsamında, şiddete uğrayan ve uğraması muhtemel kişiler ile beraberindeki çocuklara uygun barınma yeri sağlanması gerektiğini belirtti ayrıca, bu kişilere diğer kanunlar kapsamında yapılan yardımlar saklı kalmak üzere geçici maddi yardımda bulunulması gerektiğini söyledi.

8 Mart 2012’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni tereddütsüz bir şekilde onayladığını belirten Polat, sözleşme gereği, şiddet sonucu doğan maddi veya manevi zararın saldırgan tarafından karşılanmaması halinde zarara uğrayana devlet tarafından tazminat ödeneceğini belirtti.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hidayet Bozkurt Kanun kapsamındaki uygulamaları genel müdürlüğün belirlediği pilot bölgelerden bir tanesi olan Malatya’da gerçekleştirmeye başladıklarını ve çalışmaların bu doğrultuda devam edeceği bilgisini iletti.

Uygulama sayesinde devlet şiddet gören kadını güvencesi altına alarak tekrar aynı şiddete maruz kalmasını önleyecek ve varsa çocukları da şiddet mağduru kadın ile birlikte devlet tarafından kurulan barınma evlerinde kalabilecekler.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

Eşi Vefat Eden Kadına Devlet Eli

İki gün sonra kutlanacak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün öncesinde, eşi vefat eden kadınlara Devletin …