Elektronik Haciz

SGK Borcu Olanlar, Hesabınızdaki Paraya Dikkat!

2011 yılında SGK, Kuruma borcu olan vatandaşlara yapılandırma yaparak tahsilatını arttırmak istemişti. Yapılandırmaya 2,1 milyon kişi başvurdu ve 2011 yılı sonunda yapılandırılan 25 milyar 87 milyon 472 bin TL olan alacağının sadece 8 milyar TL’sini tahsil edebildi…

SGK ve Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Elektronik Haciz uygulamasının yolu açılmış oldu. İmzalanan Protokole göre, resmi yazışmalarla bir hafta süren haciz işlemleri 10 dakikada gerçekleştirilebilecek.  Yazışmalar yaparak zaman kaybetmeden, kâğıt sarf etmeden borç tahsilatı yapmak SGK açısından karlı fakat borçlular açısından bakıldığında hesaplarındaki paraların bir anda yok olması durum şok edici olabilir.

SGK, Kuruma borcu olan yaklaşık 100 Bin SGK borçlusunun hesaplarındaki paralara Elektronik Haciz yoluyla el koyabilecek. Kurum, bu yolla yaklaşık 12,4 milyon TL’lik alacağını tahsil etmeyi hedefliyor. Borçlular arasında BAĞ-KUR’lular da var.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

Torba Yasa ile SGK Borç Yapılandırmaları

Torba Yasa ile SGK Borç Yapılandırmaları

Torba Yasa ile bazı SGK borçlarında yapılandırılmaya gidiliyor. Peki hangi borçlar kapsama alınmadı, gerekli şartlar neler?