hastane Fark Ücretleri indirilecek mi?

Özel Hastane Katkı Paylarında İndirim Yapılacak Mı?

Özel Hastanelerin, Sağlık Uygulama Tebliğini (SUT) sebep göstererek hastalarından talep ettikleri fark ücretlerinde yapılacak çalışmayla indirim yapılabilecek.

SGK hastanelere yaptığı ödemeleri Sağlık Uygulama Tebliğindeki belirlenmiş fiyatlara göre yapıyor. SGK’nın hastanelere yaptığı ödemeleri arttırması halinde vatandaştan Özel Hastanelerin talep ettiği fark ücretlerinde indirim olabilecek. Özel Hastaneler, altı yıldır Sağlık Uygulama Tebliğindeki fiyatlara zam yapılmamasının kendileri için büyük sıkıntı yarattığını ve bazı hastanelerin fiyat artışı olmaması sebebiyle oluşan zararı vatandaştan fazla fark ücreti alarak kapattığı bilgisini paylaştılar.

SGK’nın, üniversiteler ve Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği’nin (OHSAD) birlikte yürüttüğü yeni fiyatlandırma çalışmaları başladı.

OHSAD Genel Sekreteri Cevat Şengül, özel sağlık kuruluşlarının yeni fiyat düzenlemesine büyük ihtiyaç duyduğunu iletti. Yeni fiyatlandırma için 22 kişilik bir çalışma grubu kurduklarını belirten Şengül, “Özel sağlık kuruluşları 6 yıldır büyük fedakârlıklarda bulundu. Zam yapılmamasına rağmen vatandaşa hizmete devam ettiler. Fakat artık yeni bir düzenleme şart.” şeklinde açıklamada bulundu.

OHSAD’ın kurduğu 22 kişilik ekip, 6 bin işlemi tek tek incelemeye başladı. Oluşturulacak yeni fiyatlar toptan eşya fiyatları indeksi, Türkiye Tüketici Fiyatları İndeksi, Dolar, Euro, Asgari Ücreti gibi 13 kalemin bulunduğu ve son 6 yıldaki değişikliklerin de göz önünde tutulduğu tabloya göre değerlendiriliyor. Son 6 yıldır değişmeyen 0,593 olan SUT katsayısının 0,826’ya çıkarılması isteniyor.

SGK Başkanı Fatih Acar, ” İstanbul gibi büyük illerde mevcut fiyatlandırma yeterli değil, hastaneler kısmen haklı olabilir. Şu anda OHSAD’dan yeni bir çalışma istendi. Değerlendirmelerimiz devam ediyor.” dedi. Acar, çok az sınırlı yerde de olsa suistimallerin yapılmasının kamu vicdanını ve SGK’yı rahatsız ettiğini iletti.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

65 Yaş Üzeri SGK Prim Ertelemesi Sona Erdi

65 Yaş Üzeri SGK Prim Ertelemesi Sona Erdi

Geçtiğimiz dönemde erteleneceği duyurulan 65 yaş üzeri SGK'lıların prim ödemelerinde, erteleme süresi doldu.