hesap-hatasi-sgk

İntibak Yasası’na Bakan Çelik’ten Açıklama

Son birkaç gündür, birçok spekülasyona maruz kalan; 2000 yılı öncesi emeklilerini tedirgin edip, ‘Acaba benim maaşımı kesecekler mi?’ diye düşündüren İntibak Yasası’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten ayaküstü de olsa bir açıklama geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘Başkent’te Sivas Günleri’ adlı etkinlik için Ankara’dayken; gazeteciler de İntibak Yasası’na ilişkin sorular sordu.

İntibak Yasası’nın 2000 yılından önce emekli olanları kapsadığını belirten Çelik; 2000 yılı öncesi emeklilerin hesaplamalarının manuel bir ortamda yapıldığını söyledi. Geçmişte manuel olarak yapılan çalışmaların, bugün elektronik ortama aktarıldığını ve manuel olarak yapılan hesaplamalarda az da olsa hata yapıldığını kaydetti.

Durum Henüz Netlik Kazanmış Değil

Kaç kişide hata yapıldığı sorusuna da; rakamların abartıldığını belirtip, ‘Belki 3-5 bin emeklide hata yapıldığını ve bazılarının maaşlarında eksiklik, bazılarında da fazlalık söz konusu. Ancak şu an için net bir şey yok.’ diyerek cevap verdi.

1 Ocak 2013’e kadar incelemelerin tamamlanacağını belirten Çelik, ‘Her şey netleştikten sonra gereğini yaparız. Eksik yapılan ödemelere farkını vermek durumundayız.’  dedi. Bakan Çelik, Fazla ödemelerle ile ilgili kararın değerlendirmesini de büyük ihtimalle Bakanlar Kurulu’na taşıyacaklarının altını çizdi

Eksik ödeme alanlara toplu bir ödeme yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise, ‘Rakamları görmeden bir şey söylemek doğru değil. Her şey netleşince kamuoyunu aydınlatacağız.’  cevabını verdi.

Hakkında iskanunu