bayram-tatili

Bayram Tatili 6 Güne Çıkıyor

Kamuoyunda bir süredir Kurban Bayramı Tatilinin kaç gün olacağı, bayram haftasının tümü ile tatil ilan edilip edilmeyeceği merak uyandırıyordu. Turizmin canlandırılması gerektiğini düşünen bir görüş, tatilin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birlikte 10 gün olmasını bekliyordu.

Öte yandan; böylesi uzun bir tatilin üretimi kesintiye uğratacağı, bunun ekonomiyi olumsuz etkileyeceği de savunulmaktaydı. Bakanlar Kurulu’nun 08.10.2012 tarihli toplantısı sonrası yapılan açıklama, bu belirsizliği sonlandırmış oldu.

Yapılan açıklamada, bayram tatilinin 6 gün olarak uygulanacağı, 24 Ekim Arefe gününün tam gün tatil edildiği belirtildi. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı 15 Ekim itibari ile Resmi Gazete’de yayınlanmış olmamakla birlikte, Arefe günü kamu çalışanları için tam gün tatil edilmiş durumda. Bu uygulamada yarım günlük çalışma süresinin idari tatil yapılması söz konusu.

Özel Sektörde Uygulama Nasıl Olacak?

Uygulama özel sektör açısından herhangi bir bağlayıcılık içermemekte olup, özel sektör açısından yasal tatil süresi 24 Ekim günü 13:00 itibari ile başlamaktadır. Arefe gününün tam gün tatil edilip edilmeyeceği, özel sektör işyerleri açısından tarafların karşılıklı anlaşmalarına veya şirket uygulamalarına bağlı olarak şekillenecektir.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Bireysel Emeklilik Sisteminin, Emeklilik ve Kıdem Tazminatına Etkisi

Bireysel Emeklilik Sisteminin, Emeklilik ve Kıdem Tazminatına Etkisi

Bireysel emeklilik sisteminin süregelen zaman içerisinde çok konuşulup çok tartışılmasının ardından hazırlanan kanun tasarısı Türkiye …