risk-degerlendirme

Risk Değerlendirmesi Uygulaması ile İlgili Açıklama

Risk Değerlendirme uygulaması, 29.12.2012 tarihli 28512 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan İş Sağlığı Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği ile 6331 Sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu ile uygulamaya girmiş oldu.

Tüm işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesinin yapılmış olması 6331 sayılı İş Sağlığı Kanunu’nun yürürlük maddesi uyarınca 30.12.2012 tarihi itibariyle zorunlu hale geldi. Ancak, risk değerlendirmelerinin tamamlanması gereken son tarih henüz belirtilmemiştir.

Uygulamaya ilişkin düzenlemeler 29.12.2012 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanan İş Sağlığı Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği ile hüküm altına alınmış oldu. Ancak, uygulamanın detayları Bakanlık tarafından yapılacak açıklama ile belirtilecektir ve Bakanlık’ın bu konudaki çalışmaları henüz tamamlanmamıştır.

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın duyurusu ise aşağıdaki gibidir;

“Tüm işyerlerinde; iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesinin yapılmış olması 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun yürürlük maddesi uyarınca 30.12.2012 tarihi itibari ile zorunlu bulunmakta olup bu tarih dışında belirlenen bir tamamlama süresi bulunmamaktadır. Uygulamaya ilişkin düzenlemeler 29.12.2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği” ile hüküm altına alınmıştır. Ayrıca; Bakanlığımızca, işyerlerine yapılacak risk değerlendirmelerine yol gösterecek ve bu değerlendirmenin işverenlerin kendileri tarafından yapılması konusunda yol gösterecek kontrol listelerinin hazırlık çalışmaları devam etmektedir.”

 İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği için tıklayınız.

Hakkında iskanunu

Göz atın

2021 İş Sağlığı ve Güvenliği İdari Para Cezaları

2021 İş Sağlığı ve Güvenliği İdari Para Cezaları

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çalışanların iş yerlerindeki sağlıklı çalışma ortamını sağlamak ve …