Çobanlara Mesleki Kariyer Fırsatı

Çobanlara Mesleki Kariyer Fırsatı

İŞKUR, eğitimli çoban olmak isteyenlere yönelik Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek “Sürü Yönetim Elemanı” adındaki programını hayata geçiriyor.

Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek programda en az ilkokul mezunu olma şartını aradığı katılımcılara teorik ve merada uygulamalı toplam 120 saat eğitim verecek. Polatlı, Haymana, Bala ve Şereflikoçhisar gibi ilçelerde tarım ve hayvancılığın yoğun olmasına rağmen son yıllarda çoban ihtiyacının ortaya çıkması üzerine böyle bir çalışmada bulunduklarını açıklayan İl Müdürü Talip Altuğ, 2 aralıkta başlayacak eğitimlerin günde sekiz saat olmak üzere 15 gün süreceğini ve 120 saatlik eğitimde ziraat mühendisleri ve veterinerlerin eğitim vereceğini belirtti.

22 kişinin kabul edildiği programda sertifika almak isteyen katılımcıların hem sözlü hem de sürü başında uygulamalı sınavda başarılı olması gerekiyor.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Yersiz KÇÖ Ödemelerinin İŞKUR Genelgesi

Yersiz KÇÖ Ödemelerinin İŞKUR Genelgesi

KÇÖ'den yersiz yararlanma ile ilgili yasal düzenleme geldi. Peki yasal düzenlemede kimlere, hangi yaptırımlar uygulanacak?