Kıdem Tazminatı'na Nokta Kondu

Kıdem Tazminatı’na Nokta Kondu

Hükümet-İşçi-İşveren toplantılarında son buluşma da gerçekleşmesine rağmen uzlaşma sağlanamadı; üstelik “uzaktan çalışma” ve “taşeron” düzenlemesinin de gündeme taşındığı toplantıda topyekün iptal kararı alındı.

Hükümet kanadı; evinden çalışan işçilerin ücret, iş tanımı ve iş güvenliği gibi konuların yazılı sözleşmeye bağlanmasını öngören teklifini yinelerken Türk-İş ve DİSK kıdem tazminatı sorunu çözülmeden diğer konuların ele alınmasını doğru bulmadıklarını belirterek onay vermedi. Hak-İş’in onayına rağmen sendikalar uzlaşmadığı için yeni toplantı tarihi belirlenmeden masadan kalkıldı.

İşçi konfederasyonu bir yıla bir maaş tutarındaki kıdem tazminatı uygulamasından taviz vermeyeceklerini belirtti, hükümet kanadı ise “Kıdem tazminatı devlet güvencesinde olsun” talebini özel sektörün kıdem tazminatı garantörü olmadıklarını öne sürerek reddetti.

Tasarı, şimdilik rafa kalkarken yerel seçimlerin ardından tekrar gündeme getirileceği ve meclise sunulacağı iddia edildi.

{fcomment id=1683}

Hakkında iskanunu

Göz atın

Uzaktan Çalışma Yönetmeliği

Uzaktan Çalışma Yönetmeliği

Yeni yayımlanan uzaktan çalışma yönetmeliği, evden çalışma düzenine geçiş yapan işçi ve işverene hangi kuralları getirdi? Uzaktan çalışma nasıl düzenlenmeli? Nelere dikkat edilmeli?