tum-vergiler-taksitlendiriliyor

Tüm Vergiler Taksitlendiriliyor

Vergi mükelleflerine borç öğrenimi ve ödeme daveti yapan İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Dakın, ödeme kolaylıklarını da açıkladı. Katma Değer Vergisi, Özel Tüketim Vergisi ve geçici vergi haricindeki Motorlu Taşıtlar Vergisi ile trafik, kaçak geçiş gibi cezalar için de taksitlendirme talep edilebileceği belirtildi.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı kayıtlarına göre 2013 Aralık sonu itibariyle borçlu mükellef sayısı yaklaşık 1.6 milyonu buldu. Tüm vergi borçları hesaba katıldığında ise borçlu mükellef sayısı 3 milyona ulaşıyor.

Çoğu mükellefin borçlarından bihaber olduğunu söyleyen Dakın, bazı durumlarda borç ödendiği halde plaka numarasında ufak bir hata yapılması gibi hadiseler yüzünden ilgili borcun kapatılmadığını ve ödenen paranın emanet bir hesapta, doğru hesaba aktarılmayı beklediğini vurguladı.

Mükellefler, ‘www.gib.gov.tr‘ adresinde ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ üzerinden güvenlik amacıyla sorulan basit birkaç soruya cevap vererek borçlarını öğrenilebiliyor. Bu konuda sahte web sayfalarının tuzağına düşmemek için ilgili internet sayfasına ‘www.gib.gov.tr‘ ya da ‘www.ivdb.gov.tr‘ ana sayfalarındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ikonu üzerinden ulaşılmasında fayda var. ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ne akıllı mobil cihazlardan da ulaşılabiliyor.

{fcomment id=1699}

Hakkında iskanunu

Göz atın

Engelli Vergi İndirimi Yazısı ile Emeklilik

Engelli Vergi İndirimi Yazısı ile Emeklilik

Dezavantajlı bireylere birçok ayrıcalık tanınıyor. Bunlardan birisi de emeklilik, işte şartları!