prim-gunu-eksik-olana-emeklilik-imkani

Prim Günü Eksik Olana Emeklilik İmkanı

Hükümet, prim günü eksik olanlarla ilgili çalışmalara başladığını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, verdiği talimatla emeklilikte yaş kıstasını karşılayan ancak prim gün sayısını dolduramayanlar için adım atılmasını istedi.

Bakan Çelik’in, hizmet borçlanması anlamına gelen talebi değerlendirmek için ilgili birime talimat verdiği ve eksik primi olanlara borçlanma imkanı getirileceği iddia edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’da taşeron işçilerle ilgili bir düzenlemenin yakında Bakanlar Kurulu’na getirileceğini müjdeledi.

Emeklilikte yaş sınırına 500 bin, prim sınırına ise 100 bin kişinin takıldığı belirtilirken yaş konusunda düzenlemeye hükümetin sıcak bakmadığı ancak prim günü eksik olanlara yeşil ışık yakıldığı ifade ediliyor.

TİSK Yönetim Kurulu ile Çalışma Bakanlığı’nın yaptığı görüşmede 4C’lilerin kadroya alınması konusunda bir çalışma olmadığı da belirtildi..

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

Emekli Maaşları Giderek Düşük Bağlanacak

Emekli Maaşları Giderek Düşük Bağlanacak

Emekli maaşları hemen hemen her vatandaşımızın kafasında soru işareti olarak kalmaktadır. Hatta siz değerli ziyaretçilerimizin …