tek-kalemde-30bin-kisi-kovulacak

Tek Kalemde 30 Bin Kişi Kovulacak

İngiltere’de 2008 finans krizinden sonra kamuya geçen Royal Bank of Scotland’da büyük kıyım yaşanacak. Bankanın önümüzdeki yıllarda toplam 30 bin kişiyi işten çıkaracağı belirtildi.

İngiltere’nin en büyük kamu bankası olan Royal Bank of Scotland (RBS) yüksek risk taşıyan yatırım bankacılığı birimini kapatacak. Banka aynı zamanda ABD ve Asya pazarlarından da büyük ölçüde çekilecek.

Financial Times’ın haberine göre bu karar onbinlerce kişinin işine mal olacak. Gazeteye göre önümüzdeki yıllarda RBS 30 bin kişiyi işten çıkaracak. Bankanın toplam 120 bin çalışanı olduğu düşünüldüğünde işgücünün dörtte biri kesilmiş olacak.

HEDEFLERİNE ULAŞAMIYOR

5 yıldan fazla bir zaman önce devlet RBS’in yüzde 80 hissesini almıştı. Amaç bankayı düzlüğe çıkarıp kademe kademe hisseleri yine özel sektöre satmaktı. Ancak geçen yıllardan sonra devletin hissesi bankada aynen duruyor.

2015’te İngiltere’de seçim yılı olması sebebiyle banka hedef tahtasına bir kez daha oturdu. İngiliz Maliye Bakanı George Osborne’un seçim öncesi RBS’in bilançosunu düzelterek 68 milyar dolarlık kurtarma operasyonunun işe yaradığına vergi verenleri ikna etmesi gerekiyor.

Hakkında iskanunu

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü