calisan-kadin-sayisindaki-artis-erkekleri-gecti

İşveren Kadın Artışı, Erkek Artışını Geçti

Hanehalkı İşgücü Anketi sonuçlarına göre Türkiye genelindeki işveren kadın oranı bir önceki yıla göre 0,5 puan artış gösterirken, erkek oranı ise 0,5 puan azalma gösterdi. Yine de aradaki fark hala büyük: Erkek oranı % 92,5; kadın oranı ise % 7,5.

TÜİK’in yaptığı hesaplamalara göre yaş grupları – işveren dağılımı incelendiğinde tarım sektöründe 65+ yaş grubu % 19,9 ile en geniş pay sahibi. Tarım dışı sektörlerde ise 35-39 yaş grubu % 18,7 yer kaplıyor.

Eğitim durumuna göre ise tarım sektöründeki işverenlerin % 60,2’si ilkokul, % 11,7’si ilköğretim-ortaokul ve dengi meslek okulu mezunları oluşturuyor. Tarım dışı sektörün işverenleri arasında ise % 34,9 ilkokul mezunu; % 15,6 ilköğretim, ortaokul ve dengi meslek okulu mezunları bulunuyor.

Tarım dışı sektörde istihdam edilenlerin % 14,4’ü genel lise, % 22,8’i ise yüksekokul veya fakülte mezunu. Geçtiğimiz yıla oranla tarım sektöründe ilkokul mezunlarının payı 0,9 puan; ilköğretim, ortaokul ve dengi meslek okulu mezunlarının payı ise 1 puan arttı. Tarım dışı sektörde ilkokul mezunlarının payı 0,7 puan, genel lise mezunlarının payı ise 0,9 puan azaldı.

Türkiye genelinde işveren olarak yer alan kadınların oranı bir önceki yıla göre 0,5 puan artış göstererek % 7,5; erkeklerin oranı ise 0,5 puan azalma göstererek % 92,5 olarak belirlendi.

Hakkında iskanunu

Göz atın

İşverene SGK Primi Müjdesi

İşverene SGK Primi Müjdesi

2 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sonrasında 2017 yılında ekonomiyi canlandırmak adına …