ozellestirme-sonrasinda-bosta-kalan-isciye-mujde

Özelleştirme Sonrasında Boşta Kalan İşçiye Müjde!

TBMM Genel Kurul ‘da kamuoyunda “torba kanun tasarısı” olarak bilinen İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının bir maddesi de özelleştirme sonrası iş sözleşmeleri fesih edilen işçilerle ilgilidir.

Meclis Genel Kurulunda kabul edilen maddeye göre; Özelleştirme uygulamaları nedeniyle iş akitleri, kamu ya da özel sektör işverenlerince feshedilen ve diğer kamu ve kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel de yaşlılık ya da malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilecek.

Yeni İstihdamın nasıl ve hangi ücretten olacağı merak konusu oluşturmuştur. Beklentimiz, Kadro açığı bulunan Kamu Kurum ve Kuruluşlarda veya özelleştirme sonrasında boşta kalan işçinin kıdem süresi ve boşta kaldığı pozisyona göre ilgili yerlerde görev alacak şekilde bir düzenleme olmasıdır. Herhangi bir Kamu Kurumu veya Kuruluşlarında ilgili personeli işe yerleştirme imkanı olmadığı süre boyunca da İşten çıkarılan personelin ücretinin Devlet tarafından karşılanacağı görüşü beklentiler arasındadır.

İş sözleşmesi sona ermesinin ardından boşta kalan işçilerin hangi kuruluşlarda çalışacağı ya da ücretinin hangi merci ve düzenlemelerle ödeneceğine dair yapılacak olan somutlaşmış değişikliklerin takipçisi olacak ve düzenlemeler kesinleştikten sonra sitemizden duyurmaya devam edeceğiz.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Rekabet Yasağı

Rekabet Yasağı

İş sözleşmelerinde, işverenin çıkarlarını koruyan rekabet yasağı nedir? Tüm detayları ile sizler için inceledik!