torba-yasa-ile-evliligi-tesvik-projeleri-giderek-artiyor

Torba Yasa İle Evliliği Teşvik Projeleri Giderek Artıyor

Genç nüfusun artış oranı giderek azalmaya başlayan ülkemize evliliği ve aile hayatını özendirici birçok konu gündeme gelmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca proje olarak hazırlanan evliliği teşvik paketinde, 18-24 yaş arası gençlere evlenmeyi teşvik amacı ile 10 Bin TL lik faizsiz kredi alma imkanı getirmek için başlatılan çalışmalar kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Sosyal Devlet anlayışının giderek ağır bastığı günümüz politikalarından biri olan evliliği teşvik projesi Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin tarafından gündeme getirilse de uygulamada buna ilişkin bir çalışma henüz olmamıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı da Kamuoyunun bildiği isimle Torba Yasada yer alan ve Meclis Genel Kurulunda oylanan maddeler de bir dizi yenilik getirmektedir. Torba Yasa’nın ilgili maddeleri aşağıdaki gibidir.

Öğrenim Kredisi Affı Yolda

Gençlik ve Spor Bakanlığı da evli üniversite öğrencileri için harekete geçti. Bakanlık, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun öğrencilere verdiği aylık 280 TL öğrenim kredisi ve yurt ücretlerini, üniversite okurken evlenen öğrencilerden almayacak. Evlenen ve kredi borcu bulunan öğrencilerin de geçmişe dönük borçları silinecek. Öğrenciler böylece kişi başına 13 bin TL borçtan kurtulmuş olacak.

Yurtlarda Bedava Kalma Şansı! Krediler, Bursa Çevriliyor

Evliliği teşvik amacı taşıyan uygulama, üniversite öğrenimi devam ederken evlenen çiftlere önemli bir destek sağlayacak. Öğrencilerin, üniversite yaşamları boyunca aldıkları öğrenim ve katkı kredisi bursa çevrilecek, ayrıca geçmişe dönük kredi borçları sıfırlanacak. Öğrenim hayatı bitene kadar evli öğrencilere burs verilecek. Evli öğrenciler, yurtlarda kalmaya devam etmek istemeleri durumunda eski sistemde olduğu gibi kız ve erkek ayrı olmak şartıyla devlet yurtlarından yararlanabilecek.

Henüz Torba Yasanın Meclis Genel Kurulunda görüşülmesi nedeni ile, Sitemizden yayınladığımız bilgi paylaşım yazılarımız Yasal zemine ulaştıktan sonra daha kapsamlı olarak siz değerli okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Torba Yasa ile SGK Borç Yapılandırmaları

Torba Yasa ile SGK Borç Yapılandırmaları

Torba Yasa ile bazı SGK borçlarında yapılandırılmaya gidiliyor. Peki hangi borçlar kapsama alınmadı, gerekli şartlar neler?