torba-yasa-gorusmeleri-ekime-kaldi

Torba Yasa Görüşmeleri Ekim Ayına Kaldı

Tahmini okuma süresi: 1dk.

İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine Danışma Kurulu Önerisi damga vurdu.

Kamuoyunun “Torba Yasa” olarak nitelendirdiği Tasarı, Meclis Genel Kurulunda gündeme getirilen Danışma Kurulu kararı ile Tasarının görüşülmeyen maddelerinin yeni Yasama Döneminde görüşülmesi, yani Meclisin tatile girmesi ile bazı maddelerin görüşülmemesi nedeni ile milyonlarca vatandaşın beklediği değişikliklerin Yasalaşması Ekim ayına kalmış oldu.

Kabul edilen öneri ile TBMM 1 Ekim Çarşamba gününe kadar tatile girmiş oldu.

Gözü kulağı “Torba Yasa”da olan milyonlarca vatandaş , binlerce şirket ve atama bekleyen binlerce öğretmen adayı, bağ-kur prim borçluları ve doğum borçlanması bekleyen anneler.. Tasarıda erken bir yasalaşma dönemi umut edilirken, Meclisin tatile girmesi ve görüşmelerin Ekim ayında yapılacak olması belki de yasalaşma sürecini Kasım ayına itmiş oldu.

Mecliste tatil kararına kadar yaklaşık 5 bölümden oluşan 126 madde görüşülerek kabul edildi. Kabul edilen maddeler ile kamuoyunun beklediği başta SGK ve Maliye borçları, alt işverenlik, Soma maddeleri, tüp bebek-doğum borçlanması olmak üzere önemli konulara ilişkin maddelerin TBMM’ de yasalaşması süreci bitti.

Bu arada, TBMM Genel Kurulu 1 Ekim’den önce Cumhurbaşkanının yemin etmesi için 28 Ağustos Perşembe günü toplanacak.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

Torba Yasa ile SGK Borç Yapılandırmaları

Torba Yasa ile SGK Borç Yapılandırmaları

Torba Yasa ile bazı SGK borçlarında yapılandırılmaya gidiliyor. Peki hangi borçlar kapsama alınmadı, gerekli şartlar neler?