ozellestirilen-kurumlarda-calisma-suresi-2-yila-cikiyor

Özelleştirilen Kurumlarda Çalışma Süresi 2 Yıla Çıkıyor

Tahmini okuma süresi: 2 dk.

Özelleştirilen işyeri çalışanları, seçimlik hak olarak da kamuoyunda dillendirilen 6 aylık süreyi kısa buluyor ve bir çoğu da 4/c statüsünde çalışmaya devam etmekteydi. Özelleşen işyerinde çalışmasına devam eden işçi ise güvensizlik ortamından oldukça kaygılanmakta idi. Bu durumda 6 aylık sürenin kısa bir zaman zarfı olduğu sık sık dile getirilerek uygulamada değişiklik yapılması için yetkililerden bu konu hakkında bir çözüm beklenmekteydi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısında işçi-işveren kesimleriyle yaptıkları görüşmede, özelleştirilen kurumlarda çalışanların 2 tercihle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Tercihlerden ilkinin bulunduklarını kurumlarda çalışmaya devam ettiklerini, ikincisinin ise kamuya geçerek 4/C statüsünde çalışmaya başladıklarını belirten Bakan Çelik, şu bilgileri verdi:

“Bu konudaki süre 6 aydı. Yani çalışanlar 6 ay içerisinde karar vermek durumundaydılar. Bu sürenin, hem işveren hem de işçi kesimi tarafından yeterli bir süre olmadığı, kısa olduğu ifade edildi. Bu çerçevede, bu sürenin 2 yıla çıkarılması bize iletildi. Dün yaptığımız görüşmelerde, özelleşen kurumlarda işçinin tercihine sunulan 6 aylık süreyi, 2 yıla çıkarmak için gerekli düzenlemeyi, Bakanlar Kurulu kararının yayınlanması için Başbakanlığa göndermiş bulunuyoruz.”

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

Raporluyken İşten Çıkan İşçinin Rapor Onay Süreci

Raporluyken İşten Çıkan İşçinin Rapor Onay Süreci

İstirahat raporundaki işçinin işten ayrılması veya çıkarılması halinde nasıl bir yol izleneceği merak edilen konular arasında …