ik-departmanlarini-2015-te-neler-bekliyor

İK Departmanlarını 2015’te Neler Bekliyor?

 

 

PERYÖN‘ün yayınladığı 2014 Yılı Değerlendirme Anketi’ne göre İK departmanlarının 2015’te yetenek yönetimi ve liderlik eğitimlerine daha çok zaman ve kaynak ayıracağı öngörülüyor.

İşe alımda perakende sektöründe en fazla alım beklenirken, ilaç sektöründe işten çıkarmalar olası görülüyor. İş Sağlığı ve Güvenliği ise, 2015 öncelikler listesinde yer almıyor.

Hızlı tüketim, üretim, yapı ve inşaat, profesyonel hizmetler, finansal hizmetler, lojistik ve üretim sektörlerinden olmak üzere farklı sektörlerden Türkiye’nin önde gelen 43 şirketinin katılımıyla ve Towers Watson işbirliğiyle gerçekleştirilen PERYÖN 2014 Yılı Değerlendirme Anketi’ne göre 2014’te İK profesyonelleri en çok İşe Alım/Seçme ve Yerleştirme (%63), Yetenek Yönetimi (%33) ve İş Sağlığı ve Güvenliği Sistem ve Uygulamaları’na (%23) zaman ayırdılar. 2015’te Performans Yönetimi gündeme girerken, İş Sağlığı ve Güvenliği gündemden çıkıyor. İşe alımda Perakende (%65), işten çıkarma öngörülerinde İlaç sektörleri ilk sırada yer alıyor. 2015’te İK birimleri en çok Yetenek Yönetimi ve Elde Tutma ile Liderlik konularına zaman ayıracak.

PERYON LOGOKurumların gündeminde Yetenek Yönetimi’nin olması beklenirken, sosyal medya ve “İşveren Markası Yönetimi”nin ön planda tutulması öngörülüyor. Keza İK stratejik ortaklık konusu da trendlerden olmaya devam edecek. Son olarak İK yönetimiyle ilgili sistem ve süreçlerin etkinliğini ölçme, izleme, karşılaştırma, bilgiyi analiz etme ve daha etkin ve verimli süreçler geliştirme ihtiyacı nedeniyle karar destek sistemleri, İK metrikleri ve ölçmenin de 2015’te öne çıkacak konular arasında olacağı düşünülüyor.

Yüzde 50’ye Göre 2015 Daha İyi Bir Yıl Olacak

Katılımcılar ankette büyüme açısından gelir, kar, pazar payı veya çalışan sayısı verilerine göre iş sonuçlarını da değerlendirdi. İş sonuçları doğrultusunda katılımcıların yüzde 44’ü 2014’ün 2013’e göre daha iyi bir yıl olduğunu belirtti. Katılımcıların yarısı da 2015’in 2014’e kıyasla daha iyi bir yıl olacağını düşünüyor.

İK departmanları 2014’te en çok “İşe Alım”a zaman ayırdı

Ankette katılımcılara İK birimlerinin 2014’te en çok zaman ayırdıkları konular ve 2015 tahminleri soruldu. Buna göre 2014’te katılımcılar en çok İşe Alım/Seçme ve Yerleştirme (%63) ile Yetenek Yönetimi (%33) en çok zaman/kaynak ayırdı. İş Sağlığı-Güvenliği Sistem ve Uygulamaları (%23) ise 2014’te İK departmanlarının en çok zaman/kaynak ayırdığı üçüncü konu oldu. 2015’te ise katılımcılar Yetenek Yönetimi ve İşe Alım/Seçme/Yerleştirme’ye eşit zaman ayıracaklarını tahmin ederken, İş Sağlığı ve Güvenliği, 2015’te kaynak ayırılacak konular arasında sayılmıyor. Onun yerini üçüncü sırada Performans Yönetim Sistemi Geliştirme ve Uygulamaları alıyor.

Hakkında iskanunu

Göz atın

calisan-devir-orani-ortaya-cikiyor

Çalışan Devir Oranı Ortaya Çıkıyor

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği PERYÖN’ün başlattığı son araştırma ile çalışan devir oranının belli olması hedefleniyor. …