yapilandirmadan-faydalanan-bagkurlular-da-sigortaliliklarin-durdurup-prim-borclarini-sildirebilecekler

Yapılandırmadan Faydalanan Bağ-Kurlular da Sigortalılıklarını Durdurup Prim Borçlarını Sildirebilecekler

 
Tahmini okuma süresi: 3 dk. 
Bilindiği üzere 6552 sayılı YasaYasa ile (Kamuoyunda bilinen adı ile torba yasa) bir çok borca yapılandırma getirilmiş idi. Yapılandırmadan faydalanan prim borçluları arasında özellikle eski bağ-kur (4/b sigortalısı) prim borcu olan esnaf ve çiftçiler yer alıyordu. Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU; 2 milyon 236 bin BAĞKUR’lunun prim borcu bulunduğunu, bunlardan 1 milyon 31 bininin borçlarını yeniden yapılandırdığını beyan etmiş idi. Geriye kalan 1 milyon 305 bin prim borcu olan vatandaşların da sağlık yardımlarından faydalanması için gerekli çalışmaların yapılacağı Başbakan tarafından açıklanmıştı.

Mecliste görüşülmekte olan Tasarı ile 12 aydan fazla prim borcu bulunan vatandaşların sigortalılıklarının durdurulmasına ve prim borçlarının silinmesi sağlanabilecek. Yine Başbakanın açıklamaları doğrultusunda “Ayrıca bu vatandaşlarımız imkanları elverdiğinde, ‘ben tekrar kaldığım yerden primlerimi ödeyerek bu hizmetten istifade etmek istiyorum’ dediğinde de kaldıkları yerden süreç ihya edilebilecek ve borçlarını ödeyerek BAĞKUR’ luluk süreçleri devam edecek.”

Kamuoyunda sık sık 6552 sayılı Kanun Kanun ile yapılandırmadan faydalanan ve prim borçlarını taksitlendiren vatandaşlarımızın Meclise sunulan Tasarıdan faydalanamayacağı yönünde haberler çıkmaktadır. Konu ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan basın açıklamasına göre;

“Türkiye Büyük Millet Meclisinde halen görüşülmekte olan tasarıda; 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya müracaat eden ve 12 aydan fazla prim borcu bulunan sigortalıların da bu uygulamadan yararlanmalarına yönelik düzenleme yer almaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan tasarının mevcut haliyle yasalaşması halinde, prim borçlarını 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran Bağ-Kur (4/b) sigortalısı esnaf ve sanatkarlar ile çiftçiler de talep etmeleri halinde bu uygulamadan faydalanabileceklerdir.”

İlgili basın açıklamasının tam metni için tıklayınız.

 

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

Bağ-Kur Prim Borçları Siliniyor

Tahmini okuma süresi: 2 dk.  Kamuoyunun da bildiği üzere, Bağ-Kur prim borçlarının silinmesi ile ilgili …