genel-saglik-sigortasi-prim-borclari-yapilandirmasinda-son-tarih-yaklasiyor

Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları Yapılandırmasında Son Tarih Yaklaşıyor

 

 

Tahmini okuma süresi: 3 dk. 
Bilindiği üzere ülkemizde 01.01.2012 tarihinden itibaren Genel Sağlık Sigortası uygulamasına geçilerek, sağlık hizmeti yönünden tüm vatandaşlar kapsam altına alınmıştır. 6552 sayılı Yasa ile prim borçlarına yapılandırma imkanı aynı zamanda Genel Sağlık Sigortası Primi borcu olan vatandaşlara da sağlanmıştır.

Tarihleri Karıştırmayın!

Genel Sağlık Sigortası Prim borcu olan vatandaşlar, Kamuoyunda sık sık telaffuz edilen son başvuru tarihlerini karıştırmaktadır. Yazımızda özellikle vurgulamamız gereken husus, Genel Sağlık Sigortalısı vatandaşların daha önce gelir testi yaptırıp yaptırmamasına göre borç yapılandırması için son başvuru tarihinin değişiklik gösterdiğidir.

İlk Defa Gelir Testi Yaptıracak Olan Vatandaşlar Dikkat!

01.01.2012 tarihinden itibaren gelir testi yaptırmadan Genel Sağlık sigortası Prim ödeme yükümlüsü vatandaşlarımızın özellikle son tarih olan 31.03.2015 tarihini kaçırmamaları gerektiğini vurgulamak isteriz.

Daha önce gelir testi yaptırmayan vatandaşlar, en yüksek primden hesaplanan borç ile karşılaşmaktaydı. İlk defa gelir testi yaptıracak vatandaşlarımız 31.03.2015 tarihine kadar ikametlerinin olduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek gelir testine başvurmaları gerekmektedir.

Daha Önce Gelir Testi Yaptırıp GSS Primlerini Ödemeyen Vatandaşlar Dikkat!

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren gelir testi yaptırarak Genel Sağlık Sigortası Prim borcu olan vatandaşlarımızın, borç yapılandırmasından faydalanacakları son tarih ise 30.04.2015 tarihidir. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlar, başvuru formu doldurulmak suretiyle elden veya posta yoluyla ikametgahın bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne/Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğüne başvurulmaları gerekmektedir.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu Yapılandırmada Kaç Taksite Bölünebilir?

Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu 12 aya kadar yapılandırılabilir.