yanlis-hesaplanan-emekli-ayligina-sgkdan-aciklamalar

Yanlış Hesaplanan Emekli Aylığına SGK’dan Açıklamalar

 

Tahmini okuma süresi: 3 dk. 


Son günlerde kamuoyunun gündemini Sosyal Güvenlik Kurumunun yanlış hesaplanan emekli maaşlarının, emekliden geri istediğine yönelik haberlerinin oluşturması, Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK)harekete geçirdi.

SGK’dan Birbiri Ardına Basın Açıklamaları

Gazete ve televizyonlarda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli maaşları yanlış hesaplanan emeklilerden “ yersiz ödeme” adı altında fazla emekli maaşı ödenmesi nedeni ile emekli maaşlarından fazla ödenen tutar kadar kesintiye gidileceği yönünde haberler yer almaktadır. Özellikle yazılı yayında yüzbinlerce emeklinin maaşlarının yanlış hesaplandığı ve SGK’ nın maaşları yanlış hesaplanan emeklilere yersiz ödemelerin karşılığı olarak, emekli  maaşlarında kesintiye gidileceği haberleri yer almaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu 13 Mart tarihli basın açıklaması ile, 10,8 milyon emekliye maaş vermekte olan Kurum’dan “emekli maaşı almakta olan A.O.’ nun  1997 tarihli tahsis talep dilekçesine istinaden 01 Ekim 1997 tarihinden itibaren tarafına yaşlılık aylığı bağlanmıştır. Söz konusu sigortalımızın yaşlılık aylığı bağlanırken askerlik borçlanma süresi sisteme hatalı girilmiş, dolayısı ile yaşlılık aylığının unsurlarından birisi olan aylık bağlama oranı yanlış hesaplanmıştır.

Kurumumuzca sistematik yapılan kontrollerde hatalı girilen askerlik süresi tespit edilmiş olup, söz konusu kişinin yaşlılık aylığı tekrar hesaplanmış ve sigortalımıza fazla ödenen tutarın faizsiz olarak yaşlılık aylığından kesileceği bilgisi verilmiştir.” Yönündeki bilgiyi Kamuoyuna sunmuştur.

16 Mart 2015 tarihli basın açıklaması ise, Kurum aleyhine emekli maaşlarının eksik yatması nedeni ile Yargıtay tarafından maaşların yeniden hesaplanması kararının Elazığ ilindeki bir vatandaşın davayı kazandığı yönünde basında yer alan haberleri konu almıştır. Bu haberlerin gerçekle örtüşmediğini söyleyen SGK;

“Habere konu emekli 13 Ekim 2000 tarihinde emekli olmuş ve aylık hesaplama yönteminin değiştirilmesi nedeniyle, 2000 Ocak döneminden itibaren aylıklara yapılan artışları alamadığını, yapılan aylık artışlarının eksik olduğunu ve emsallerine göre maaşının az olduğunu belirterek Elazığ İş Mahkemesine Kurum aleyhine dava açmıştır. Dava yerel mahkeme tarafından bilirkişi raporu doğrultusunda emekli lehine karar vermiştir.
Yerel mahkeme kararına esas bilirkişi raporunun incelenmesinde, raporun kanuna aykırı şekilde farklı yöntemler kullanılarak hazırlandığı anlaşıldığından, Karar Kurumumuzca temyiz edilmiştir.
Bunun üzerine, Yargıtay 10 uncu Hukuk Dairesi 24 Kasım 2014 tarihli 20174/17727 Esas ve 2014/24661 sayılı kararında; emekli hakkındaki bilirkişi raporunda belirtilen aylık hesaplama yönteminin yasal ilkelere uygun olmadığı ve hatalı değerlendirme sonucu yazılı hüküm kurulması nedeniyle kararın Kurum lehine bozulduğu tespit edilmiştir.

Anlaşılacağı üzere, emekli aylıklarının hatalı hesaplandığı yönünde kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmamakta olup, dava süreci halen devam etmektedir.” Diyerek konuya açıklık getirmiştir.

17 Mart 2015 tarihli basın açıklaması ile de “Elazığ ilinde dava açan bir emeklinin davayı kazandığı ve kararında Yargıtay tarafından onandığı ve emeklilerin aylıklarında hatalı hesaplama olduğu” yönündeki haberlere ilişkin Kurumumuzca basın açıklaması yapılmasına rağmen bugün bazı basın yayın organlarında aynı konunun ısrarla gündeme getirildiği görülmektedir.

Haber tamamen gerçek dışıdır, Elazığ ilinde açılmış davanın Yargıtay tarafından onanması söz konusu olmayıp, dava Kurum lehine bozulmuştur ve yerel mahkemede tekrar görüşülecektir.  Emeklilerimizin bu tür asılsız haberlere itibar etmemelerini rica ederiz.” Yönündeki bilgiyi kamuoyu ile paylaşmıştır.

13 Mart 2015 basın açıklamasının tam metni için tıklayınız

16 Mart 2015 basın açıklamasının tam metni için tıklayınız

17 Mart 2015 basın açıklamasının tam metni için tıklayınız

Hakkında iskanunu

Göz atın

fazla-calisma-ve-fazla-surelerle-calismada-calisanin-onay-aranmaktadir

Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışmada Çalışanın Onayı Aranmaktadır

4857 sayılı iş Kanunu’nun 41’nci maddesinde 45 saati aşan çalışmalar fazla mesai olarak tanımlanmıştır. işveren …