Japonya ile Sosyal Güvenlik Anlaşması

Tahmini okuma süresi: 3 dk. 

 

Türkiye – Japonya Sosyal Güvenlik Anlaşması 3. tur görüşmeleri Tokyo’da gerçekleştirildi. İki ülke arasında sosyal güvenlik anlaşması için görüşmeler devam ediyor.

Türkiye ile Japonya arasında sosyal güvenlik anlaşması imzalanmasına yönelik üçüncü tur görüşmeler Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’ın başkanlığındaki heyetle 26-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Japonya’nın Tokyo şehrinde gerçekleştirildi.

Söz konusu görüşmelere Kurum Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’ın yanı sıra, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü V. Gökay Akcan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Japonya Emeklilik Kurumu Başkanı Toichiro Mızushıma, Yadigar Gökalp İlhan ve V. Gökay Akcan’ı makamında kabul etti. Her iki ülke heyeti de görüşmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk ve Japon halklarının karşılıklı olarak sosyal güvence altına alınmasının önünün açılması temennisinde bulundu. Toplantı sonunda heyetler karşılıklı hediyeler takdim etti.

Hangi Ülkeler İle Sosyal Güvenlik Anlaşmamız Bulunmaktadır?

Yürürlükte olan sözleşmeler (25 ülke):
İngiltere, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre, Fransa, Danimarka, İsveç, Norveç, K.K.T.C., Makedonya, Azerbaycan, Gürcistan, Kanada, Kebek, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Lüksemburg, Libya, Hırvatistan, Slovakya, Sırbistan.

İmzalanmış ancak henüz yürürlüğe girmemiş sözleşmeler (4 ülke):
Karadağ, İtalya, Kore ve Tunus.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Türkiye ve Kore Sosyal Güvenlik Anlaşması

Türkiye ve Kore Sosyal Güvenlik Anlaşması

Yürürlükte olan ikili sosyal güvenlik sözleşmelerinden biri Türkiye ve Kore Sosyal Güvenlik Anlaşması ‘dır. Türkiye ile Güney Kore …