Emeklinin Umudu İntibak Davası Ertelendi

Tahmini okuma süresi: 2 dk. 

 

Ülkemizde milyonlarca emeklinin maaşına 50 ila 335 lira arasında bir zam getirecek olan intibak davası ertelendi. Ankara 3. İş Mahkemesi’nde bugün görülecek olan emeklilerin intibak davası 13 Temmuz 2015 (Pazartesi) gününe ertelendi. Davadan intibak kararı çıkması durumunda, 2000 yılı ve sonrasında emekli olacakların maaşlarında artış yaşanabilecek.

EMEKLİ MAAŞLARI ZAMLI ALINABİLİR

Türkiye Emekliler Derneği tarafından açılan dava Ankara 3. İş Mahkemesi’nde görülmekteydi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için açılan ve milyonlarca emekliyi ilgilendiren davada intibak kararı çıkarsa emekli maaşlarına zam yapılması söz konusu olabilecek. Kararın ardından intibak için yasal düzenleme yapılması gerekecek. İntibak düzenlemesi ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması söz konusu olacak. Ancak intibak talebi kabul edilebileceği gibi redde edilebilir. Gözler 13 Temmuz’da yapılacak olan duruşmada.

Davanın kazanılması durumunda milyonlarca emeklinin emekli aylıkları yeniden hesaplanacak ve 50 ila 355 lira arasında bir artış gözlemlenecek.  Daha  önceki intibak zammından 2000 yılı öncesinde emekli olan vatandaşlar yararlanmışken, şimdi ise 2000 sonrası emekli vatandaşların da intibaka hak kazanma şansları bulunmaktadır.

2000 yılı sonrasında emekli olanların emekli aylıklarının akıbetini belirleyecek 13 Temmuzdaki dava sonucunu siz değerli ziyaretçilerimize duyuracağız.

 

Hakkında iskanunu