Türkiye Yaz Saati Uygulaması Uzatıldı

1 Kasım tarihinde yapılacak seçimler nedeniyle Yaz Saati Uygulaması Bakanlar Kurulu Kararı ile 8 Kasım 2015 tarihine kadar uzatıldı. Bu durumu ayrıca yaz saati uygulamasının sonlandırılmasının iki hafta ertelenmesi olarak da ifade etmek mümkündür.

Normal koşullarda Türkiye, Avrupa ülkeleri ile eşzamanlı olarak bu değişikliği yapmaktaydı. Fakat seçim sandıklarında yeterli gün ışığı ve daha güvenlikli bir ortam sağlamak amacıyla Bakanlar Kurulu yaz saati uygulamasının normalde olması gerekenden iki hafta daha geç sonlandırılmasına karar vermiş olup, bu yıl saatler 25 Ekim yerine, 8 Kasım 2015 Pazar günü saat 04.00’da 03.00’a geri alınacaktır.

TÜRKİYE ZAMAN DİLİMİ

– Türkiye Doğu Avrupa Saat grubuna dâhildir.
– Standart (kış) zaman dilimi GMT +2
– Yaz Saati zaman dilimi GMT +3

Yukarıdaki karar doğrultusunda Avrupa ülkeleri 25 Ekim itibariyle standart zaman dilimine geçmiş olmalarına rağmen Türkiye 25 Ekim ve 8 Kasım tarihleri arasında yaz saati zaman dilimi olan GMT +3’te kalacaktır.

Avrupa ve yaz saati uygulamasını 25 Ekimde sonlandıran diğer ülkelerdeki, Türkiye ile iletişimde olan bireylerin ve şirketlerin oluşacak bu bir saatlik farkı göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Şöyle ki;

  • Kamu ofisleri 08.30-17.00 saatleri arasında açık kalacak ve/ama çalışma saatleri sizin ülkenizin saatine göre normalde olması gerekenden bir saat önce olacaktır.
  • İletişimde olduğunuz özel sektör ofisleri, sizin ülkenizin saatine göre normalde olması gerekenden bir saat önce açılıp kapanacaktır.
  • Örneğin; İspanya, Almanya gibi Orta Avrupa zaman dilimindeyseniz, 1 saat yerine 2 saatlik bir saat farkı oluşacak veya Yunanistan, İsrail gibi aynı zaman dilimindeyseniz aynı saatte olmak yerine 1 saatlik bir fark oluşacaktır.
  • Ayrıca Türkiye’deki bilgisayar, cep telefonları, android vb. otomatik saat ayarlaması yapan cihazlarda, saatler manüel olarak bir saat ileri alınacaktır.

Not: Yaz saati ABD ve Kanada’da 1 Kasım itibariyle sonlandırılacaktır.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Yaz Saati Uygulaması Kalıcı Olacak

Yaz Saati Uygulaması Kalıcı Olacak

Gün ışığından daha fazla yararlanarak enerji tasarrufu sağlamayı amaçlayan ve geçen yıldan bu yana uygulanmakta …