E-Tebligat Başvurularında Son Gün
E-Tebligat Başvurularında Son Gün

E-Tebligat Başvurularında Son Gün

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çalışmaları doğrultusunda yeni bir uygulama olan “e-Tebligat” 1 Ekim itibariyle başladı. 2022 yılı itibariyle tüm işverenlere yapılacak bildirimlere e-tebligat adresi kullanılacak. İşverenlerin ise bu uygulama kapsamında bir e-tebligat adresi edinmeleri gerekiyor. Başvuru için verilen süre sona eriyor.

E-Tebligat Adresi Düzenlemesi

SGK işverenlere yapacağı bildirimleri artık dijital ortamda yapacak. Kağıt ortamında bir bildirime gerek olmadan online yapılan bildirimler yasal sayılacak. 24 Eylül 2021 tarihinde “Sosyal Güvenlik Kurumunca Elektronik Ortamda Yapılacak Tebligata İlişkin Yönetmelik” ile gelen bu uygulama Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ekim 2021 tarihi itibariyle de yürürlük kazanmıştı.

Uygulamanın yasalaşması ile birlikte SGK tarafından işverenin e-tebligat adresine yapılmış bir bildirimler takip eden 5. gün işverene tebliğ edilmiş kabul edilecek.

Başvuru Süreci ve Son Tarih

1 Ekim’de başlayan e-Tebligat sürecine tüm işverenlerin dâhil edilmesi yıl sonuna kadar planlanmıştı. Bu nedenle bu tarihten itibaren 31 Aralık tarihine kadar işverenlerin SGK’ya e-tebligat adresi için başvurmaları gerekiyordu. Yoğunluk nedeniyle başvuru süresi 1 ay daha uzatılarak 31 Ocak 2022 olarak duyurulmuştu.

Tüm işverenlerin 31 Ocak 2022’ye kadar başvuru sürecini tamamlayıp e-Tebligat adresini kurumda onaylatmış olmaları gerekiyor.

Başvuru süreci e-devlet üzerinden ilerliyor. Bu nedenle iş yeri yetkilisinin e devlet şifresi ile sisteme girerek üzerine tanımlı iş yeri için e-tebligat adresi başvuru yapabilmesi mümkün. Tanımlı iş yeri yetkilisinin değişmiş olması durumunda ise, yetki işleminin yeniden yapılması gerekiyor. Yetkili kişi değişikliği, firmanın bağlı bulunduğu SGK’ya bir dilekçe ile yapılabiliyor. Değişiklik talebinin dilekçede bildirilmesi ve dilekçe ekinde yeni e-bildirge yetkilisi için şifre talep formu, E-Bildirge Sözleşme Formu ve noter onaylı vekaletnamenin de bulunması gerekiyor. İşlemleri direkt kuruma giderek veya posta kanalıyla yapılabilir.

Süreçte yaşanacak aksaklıklar nedeniyle başvuru sürecinin son güne bırakılmaması önem arz etmektedir.

Başvurular e-Devlet’ten SGK e-Tebligat Ekranı üzerinden yapılmalıdır.

Konu ile ilgili diğer içeriklerimiz…

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir