Ev Hizmetlerinde MuhSGK İşlemleri ve Kolay İşverenlik
Ev Hizmetlerinde MuhSGK İşlemleri ve Kolay İşverenlik

Ev Hizmetlerinde MuhSGK İşlemleri ve Kolay İşverenlik

Türkiye genelinde aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar beyanname verme yükümlülükleri 1 Temmuz itibarıyla birleşerek Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi olarak verilmeye başlandı. Ek 9 ev hizmetlerinde 10 gün ve daha fazla sigortalı çalıştıran kişiler de e- bildirge V2 ekranlarından veremeyecekleri için, bağlı bulunan Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ya da Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğüne 26 Ağustos 2020‘ye kadar başvurarak MuhSGK bildirimleri yapma zorunluluğu olmadan 1 Temmuz 2020’den itibaren Ek-9 kapsamına alınacaklar ve yasal süresi içerisinde başvuru yapan işverenlere herhangi bir idari para cezası yaptırımları da uygulanmayacak.

SGK, “5510 sayılı Kanunun Ek-9. Maddesi” konulu yayınladığı Genel Yazıda da,

“Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine Temmuz 2020’den itibaren geçildiği dikkate alındığında; daha önce Kurumumuzda “9700” iş kolu kodu ile tescilli ev hizmeti iş yerlerinin 01 Temmuz 2020 tarihinden itibaren ek 9. madde kapsamına geçişini 26 Ağustos 2020’ye kadar talep eden işverenlerden Temmuz 2020 Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini henüz göndermeyenlerin daha önce tescilli iş yerlerinden sigortalı işten çıkış bildirgesi alınmaksızın iş yeri tescil programında “08- Ek 9 Ev Hizmetine Geçen” kodu ile iş yerlerinin 30 Haziran 2020 itibarıyla kanun kapsamından çıkarılarak 5510 sayılı Kanunun ek 9. maddesine geçiş işlemlerinin tamamlanması bu işlemden dolayı ilgililere idari para cezası uygulanmaması gerekmektedir.” hükümleri yer alıyor.

Diğer taraftan Gelir İdari Başkanlığı tarafından “Vergi Kesintisi Yapmayanlar İçin Muhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamesi Düzenleme Kılavuzu” yayınlandı. Söz konusu kılavuz için tıklayın.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir