İş Yeri Açılışında Evrak Teslimine Son
İş Yeri Açılışında Evrak Teslimine Son

İş Yeri Açılışında Evrak Teslimine Son

Tüm yaşamımızda olduğu gibi devletin kurumlarında da dijitalleşme süreci hızla devam ediyor. Son zamanlarda insan kaynakları profesyonellerini ilgilendiren gelişmelerden biri, iş yeri açılışı işlemleri için evrak teslimi zorunluluğuna son verilmesi. Artık evrakların sisteme yüklenmesi yeterli.

İş Yeri Açılışında Yeni Gelişme

SGK’nın 21 Ekim 2021 tarihli 2021/36 sayılı Genelgesi ile SGK işlemlerde işverenleri yakından ilgilendiren 2020/20 İşveren İşlemleri Genelgesinde düzenlenmiş iş yeri tescilinde verilecek belgelerle ilgili değişiklik yapıldı.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği’nin 29. Maddesinde verilmesi zorunlu tutulmuş belgeler ve SGK tarafından istenecek diğer belgelerin posta yoluyla ya da elden verilmesi zorunluydu. Artık yeni iş yeri açılışlarında işverenlerden ıslak imzalı olarak elden istenen bu belgeler elektronik ortamda sisteme yüklenebilecek. Bu düzenleme ile sisteme yüklendikten sonra tekrar kuruma iletilmesine gerek kalmadı.

Belgelerin sisteme yüklenmemesi durumunda mutlaka elden teslim edilmesi gerekiyor.

Belgelerde Değişiklik İmkânı

Sisteme yüklenmiş belgeler, Sosyal Güvenlik Merkezindeki yetkili birim tarafından online ortamda onaylandıktan sonra geçerlilik kazanıyor. Bu nedenle, sisteme yüklenmiş fakat henüz onaylanmamış belgelerde değişiklik yapmak mümkün hale geldi. Fakat onaylandıktan sonra değişiklik yapılamayacak.

2021/36 sayılı SGK genelgesinin aslına ulaşmak için tıklayın.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir