İşverene SGK Primi Müjdesi
İşverene SGK Primi Müjdesi

İşverene SGK Primi Müjdesi

2 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sonrasında 2017 yılında ekonomiyi canlandırmak adına alınan kararlar açıklandı. Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarına göre önümüzdeki yıl yatırımları destekleyecek bir dizi teşvike ek olarak, işverene SGK prim desteği müjdesi de var.

Asgari ücret desteğinden yararlanan özel sektör işverenlerinin bu destekten yararlanmalarında esas alınan prim gün sayısına karşı gelecek şekilde 2017 Ocak Şubat Mart, 3 aylık primlerini 2017 Ekim Kasım Aralık ayına ertelenecek. Bu SGK primlerini ilgili dönemde değil, senenin son 3 ayında ödeyecekler. İşverenler enflasyondan kur farkından etkilenmeden 9 ay faizsiz erteleme hakkına sahip olacaklar.

Bu yıl işsizlikte görülen hareketlenme sebebiyle önümüzdeki yıl istihdamı artırmak amacıyla, işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim kursları, girişimcilik eğitim kurlarını daha da güçlendirilecek. 2017’de eğitim programları sayesinde 500 bin vatandaşın özel sektörde işgücü programlarından yararlanması planlanıyor. Bu programın gelecek yıllarda işbaşı girişimcilik eğitimi genişletilmesi kapsamında Doğu ve Güney Doğu bölgeleri ağırlıklı olacak şekilde 100 bin kişi için toplum yararına çalışma programına devam edilecek. İstihdam programı öncelikli olarak artı katma değeri yüksek olan teknoloji sektörlerinde uygulanacak. Mehmet Müezzinoğlu’ nun yaptığı açıklamaya göre; özellikle mevcut istihdamın üzerine artı istihdam koyacak işverenlere asgari ücretin yarısı kadar ödemenin İŞKUR ya da Bakanlık tarafından üstlenileceği belirtildi. Bu destek bir yıl yüzde 50, ikinci yıl yüzde 25 olarak öngörülüyor.

 

Kaynak : http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1333985-basbakan-yildirim-ekkda-alinan-onlemleri-acikladi

 

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

Yersiz KÇÖ Ödemelerinin İŞKUR Genelgesi

Yersiz KÇÖ Ödemelerinin İŞKUR Genelgesi

KÇÖ'den yersiz yararlanma ile ilgili yasal düzenleme geldi. Peki yasal düzenlemede kimlere, hangi yaptırımlar uygulanacak?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir