Kamuda Taşerona Zam Oranı Belli Oldu

Yan işleri olduğu kadar, ana işleri de etkileyen taşeron sisteminde işçilerin kadro beklentisi sürüyor. Eskişehir’de konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’ndan taşerona kadro sözü geldi. Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamaları sonrası ise kamuda taşerona zam oranı belli oldu.

Maliye Bakanı ile ciddi bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Sarıeroğlu’nun yeni yıla girmeden bu konuda bir gelişme yaşanacağı müjdesini, Başbakan Binali Yıldırım da yaptığı açıklamayla destekledi. “Özellikle yaz ayları sonrasında gündemimizi ekonomi oluşturacak.” ifadesini kullanması; taşeron işçilerin sonbahara dek kadro konusunda bir adım atılacağı beklentisini arttırdı.

Yeni Taşeron Alımları Yolda

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, 46 bin 500 personel alımı yapılacağını ifade ederken, bu rakamın 16 bin 500’ünün sağlık personeli, 13 bininin doktor, 17 bininin ise şirket personeli olacağını belirtti. Ancak henüz bu alım konusunda ilan yayımlanmadı.

Kamudaki Zam Oranı Belli Oldu

Kamuda çalışan taşeron işçilerin toplu sözleşme görüşmelerinde talep edilen yüzde 18 zam ve 2018 yılını kapsayacak şekilde enflasyona artı 4 puan zam rakamları karşılık buldu. Yaklaşık 200 bin işçiyi ilgilendiren kamu zammı konusunda başbakanın açıklamasından satır başları şu şekilde:

  • Toplu iş sözleşmesi 2017-2018 yıllarını kapsıyor. 2017 yılı için ilk altı ayda % 7.5, ikinci altı ayda ise % 5 zam oranında mutabakata varılmıştır.
  • 2018 yılında ise % 3,5 + 3,5 zam oranı belirlendi. Ek ödenek ise bir defaya mahsus olmak üzere 500 liradan 750 liraya yükseltildi.
  • Brüt çıplak ücreti 3000 lira altındaki işçilere zam oranı dışında 90 TL ek zam yapıldı.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

Zam Alamadığı İçin İşten Ayrılan Tazminat Alabilir mi?

Zam Alamadığı İçin İşten Ayrılan Tazminat Alabilir mi?

Çalışanların beklentisi, işe girişte anlaştıkları ücretlerin zamanla yükselmesidir. Bu kimi zaman iş sözleşmesinde açıkça kararlaştırılırken, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir