KDV Kanunu’na Değişiklik Geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın son açıklamaları doğrultusunda KDV Kanunu’na Değişiklik Geliyor. Ağbal, KDV Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliğin gündemlerinin ilk maddesi olduğunu ifade ederken; bu değişiklik için bütün sivil toplum kuruluşlarından görüş alındığını belirtti.

Sonraki Döneme Devir

Mevcut KDV Kanunu’nda olan ‘Sonraki döneme devredilen KDV iade edilmez’ düzenlemesinin çok keskin olduğu, bilhassa uzun vadeli işletme yatırımlarında yıl içinde ödenen meblağların KDV’lerinin bir sonraki döneme devredilememesinin büyük problem olduğunu söyleyen Ağbal; bu durumun şirketler üzerinde uzun yıllara yayılan KDV yükleri oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Özel Sektörden Kamuya Kredi

Maliye Bakanı; KDV iadesi almak için, önceki dönemlerde yaptıkları harcamalar ederinde satış yapma zorunluluğunun firmalar için mali külfet olduğunu ifade etti ve gidişatı özel sektörün kamuya faizsiz kredi vermesine benzetti.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda yaptığı konuşmada KDV iadesini 1-2 hafta içinde Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirmeyi ve torba yasa olarak değil, meclisten iki ay içinde çıkarılacak bir yasa hâlinde firmalara sunmayı planladıklarını belirten Ağbal; KDV’ye dair düzenlemelerin sonrasında Gelir Vergisi Kanunu’nda da düzeltmeler yapacaklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir