MuhSGK Bildirimleri Başladı
MuhSGK Bildirimleri Başladı

MuhSGK Bildirimleri Başladı

Aylık prim ve hizmet bildirgesinin, tüm Türkiye bazında, muhtasar beyanname ile birlikte kuruma bildirilmesi işlemi 1 Temmuz itibarıyla yürürlük kazanmıştı. Gözler birleşmenin ertelenmesi için Gelir İdaresi Başkanlığına çevrilmişken, beklenen karar çıkmadı. İş yerleri, temmuz ayına ait aylık prim ve hizmet belgelerini 26 Ağustos tarihine kadar MuhSGK ekranları üzerinden kuruma bildirecek.

SGK, bildirimlerin başladığı tarih itibarıyla e-SGK üzerinden aylık prim ve hizmet bildirgesi ekranlarını kapatmıştı. Bu ekran üzerine eklenen yeni bir buton ile Kuruma muhtasar prim hizmet beyannamesi ile gönderilen dosyaların takibi yapılabilecek.

E-Bildirge ekranına eklenen “Muhtasar Onay Bekleyen Belgeler” kısmı ile, muhSGK ile bildirilen sigortalıların aylık prim belgeleri ile hizmet listelerine ulaşmak mümkün.

Muhtasar Prim Hizmet Beyannamesinin nasıl verileceğine dair sizler için kılavuz niteliğinde bir video oluşturduk.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

2 yorum

  1. ben13 yıldır bir firmada aşçılık yapıyorum işveren beni yıllık izine gönderip yıllık izin formu doldurtup yıllık izindeyken pandemi ücretsiz izin gösteriyor ben nasıl bir yol izlemem lazım tazminatımı dava açsam alabilirmiyim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir