MuhSGK’da Yeni Düzenlemeler
MuhSGK’da Yeni Düzenlemeler

MuhSGK’da Yeni Düzenlemeler

Yeni yılda asgari ücretin beraberinde tüm işçi ve işverenleri yakından ilgilendiren ve bordronun temel hesaplama mantığında önemli değişikliğe neden olan yeni bir düzenlemenin duyurusu yapılmıştı.

22.12.2021 tarihli ve 7349 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 23 üncü maddesinin birinci fıkrasına eklenen (18) numaralı bent ile düzenlenen hizmet erbabının, ödemenin yapıldığı ayda geçerli olan asgari ücretin aylık brüt tutarından işçi sosyal güvenlik kurumu primi ve işsizlik sigorta primi düşüldükten sonra kalan tutarına isabet eden ücretlerinin istisna edilmesine ilişkin usul ve esaslar 27.01.2022 tarih ve 31732 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 319 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile detayları paylaşılmıştı.

Söz konusu düzenleme Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin doldurulması için kullanılan beyanname düzenleme programında güncelleme yapılması ve Ocak/2022 itibariyle bildirimde değişikliğe gidilmesine yol açmıştır.

İşverenlerin https://ebeyanname.gib.gov.tr/download.html adresi üzerinden programın yeni sürümünü indirerek beyannamelerini düzenlemeleri gerekmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı düzenlemeye ilişkin programda yapılan değişiklikleri ve yeni bildirim alanlarını açıkladığı bir kılavuz yayınlayarak işverenlerin yeni dönemde Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerini nasıl dolduracağı konusunda yönlendirmede bulunmuştur.

Asgari geçim indirimi ve asgari ücrete endeksli yapılan indirimler programdan kaldırılmış, gelir vergisi ile damga vergisi kesintisinin bildiriminde yeni başlıklar eklenerek vergi bildirimi detaylandırılmıştır. 

Programın yeni sürümü için yayınlanan kullanım kılavuzunu indirmek için tıklayın.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

1 yorum

  1. Hayriye Erdine

    Merhaba,
    Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler, “Programın yeni sürümü için yayınlanan kullanım kılavuzunu indirmek için tıklayın” link çalışmıyor.
    İyi çalışmalar,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir