Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinde Son Durum
Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinde Son Durum

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinde Son Durum

18.02.2017 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 29983 sayılı tebliğinde; muhtasar beyanname ile aylık prim ve hizmet belgesinin 01.01.2018 tarihi itibariyle tek bir beyanname olarak birleştirileceği açıklanmıştır.

Birleşmenin Amacı

Bu düzenleme ile vergiye uyum maliyetlerinin azaltılması, gönüllü uyumun teşvik edilmesi ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkinliğin artırılması hedeflenmektedir.

01.07.2018 Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Ertelenmesi

Türkiye genelinde 01.01.2017 tarihinde muhtasar ve prim hizmet beyannamesine geçilmesi beklenirken, Muhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği (Sıra No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair 3 Nolu Tebliğ ile Kırşehir sonrası Bartın ve Çankırı merkez ve ilçelerinde bulunan mükellefler/işverenler için 01.01.2018 tarihinde ancak Türkiye genelinde ise 01.07.2018 tarihi itibarıyla geçileceği duyurulmuştur.

Neden Ertelendi?

Pilot bölge olarak seçilen Kırşehir ilinde düzenlemeye ilişkin yaşanan teknik sorunların Türkiye geneline yansıtılmaması amacı ile erteleme yapılmıştır. Bu süreç içinde yaşanan, ücret gizliliği, yavaşlık, gelir vergisi stopaj ekranı, tek şifre sorunu gibi teknik sorunların iyileştirilmesi hedeflenmiştir.

01.10.2018 Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Ertelenmesi

Kırşehir, Amasya, Bartın ve Çankırı illerine uygulanan Muhtasar Prim Hizmet Beyannamesi çalışmalarında yaşanan alt yapı sorunları ve aksaklıkların devam etmesi nedeni ile ülke genelinde uygulama geçiş tarihi 01.10.2018 tarihine ertelendiği duyurulmuştur.

Son Durum

Ertelemelere sebep olan sorunların henüz tam olarak çözümlenmemesi, düzenleme ve iyileştirme sürecinin devam etmesi nedenleri ile Muhtasar ve Prim Beyannamesinin yeniden gelecek bir tarihe ertelenmesi beklenmektedir.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

2021 PEK Matrahı Taban-Tavan Maliyeti

2021 PEK Matrahı Taban-Tavan Maliyeti

2021 yılının bordro parametreleri, her yıl olduğu gibi yeni yıla girmeden açıklandı. İşverenler de maliyet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir