SGK Borç Ödeme Süreleri Uzatıldı
SGK Borç Ödeme Süreleri Uzatıldı

SGK Borç Ödeme Süreleri Uzatıldı

SGK Borç Ödeme Süreleri Uzatıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim tahsilat anlaşması olan bankaların Kurum tahsilat sistemleriyle iletişiminde sıkıntılar yaşanması üzerine, sigortalıların ve işverenlerin borç ödeme sürelerinin uzatıldığını açıkladı. Yaşanan sistem sıkıntısından kaynaklı olarak borç ödeme sürecini kaçıran vatandaşların mağduriyetini gidermek adına ödemelerin son gününü kurum tarafından ileri bir tarihe atıldı.

SGK Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Sigortalılarımızın ve İşverenlerimizin Borç Ödeme Süreleri Uzatılmıştır. Kurumumuzla prim tahsilat anlaşması olan bankaların Kurumumuz tahsilat sistemleriyle iletişiminde sıkıntılar yaşanmış ve prim tahsilatlarında aksaklıklar oluşmuştur. Buna istinaden prim ödeme yükümlülerimizin mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme günü 02/01/2017 tarihi olan prim ve diğer tüm alacakların tahsilat işlemleri 09/01/2017 tarihi gün sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dendi.

Duyurunun aslına ulaşmak için tıklayınız.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

Torba Yasa ile SGK Borç Yapılandırmaları

Torba Yasa ile SGK Borç Yapılandırmaları

Torba Yasa ile bazı SGK borçlarında yapılandırılmaya gidiliyor. Peki hangi borçlar kapsama alınmadı, gerekli şartlar neler?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir