Temmuz Kısa Çalışma Ödeneği Ne Zaman Yatacak?
Temmuz Kısa Çalışma Ödeneği Ne Zaman Yatacak?

Temmuz Kısa Çalışma Ödeneği Ne Zaman Yatacak?

Pandemi ile iş hayatının merkezine hızlı bir giriş yapan kısa çalışma ödeneğinin yatırılma tarihine ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan bir açıklama geldi.

Normalde her ayın 5’inde hesaplara yatırılan kısa çalışma ve işsizlik ödeneklerine temmuz ayı için kurban bayramı ayarı yapıldı. Bayramın, temmuz ayının son günlerine denk gelmesi ile, temmuz ödemelerinin; 5 Ağustos değil, temmuz sonuna çekileceği bilgisi verildi.

İlk Ödeme 27 Temmuz’da

Ödemeler 27-28-29 Temmuz’da olacak. Ödeme sırasını ise T.C. kimlik numaralarının son hanesi belirleyecek. T.C. kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olanlar 27 Temmuz’da, 4 ve 6 olanlar 28 Temmuz’da ve 8 olanlar ise 29 Temmuz’da ödemelerini alabilecek.

Emekliler Bayram İkramiyelerini Ne Zaman Alacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 12 milyon emeklinin merakını giderdi.

Emeklilere verilen bayram ikramiyesi, geçtiğimiz yıllarda uygulanmaya başlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Bakan Selçuk’un yaptığı açıklamada; bu kurban bayramı için emekli ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğine açıklık getirildi. Buna göre; SSK’lıların kurban bayramı ikramiyeleri 17-29 Temmuz tarihleri arasında verilecek. Bağ-Kur’luların ikramiyeleri 25-28 Temmuz arasında olurken, Emekli Sandığı mensupları ise 28-29 Temmuz’da bayram ikramiyelerini alacak.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir