Torununa Bakan Büyükanneye Maaş Geliyor
Torununa Bakan Büyükanneye Maaş Geliyor

Torununa Bakan Büyükanneye Maaş Geliyor

Bilindiği gibi son yıllarda çalışan anneye destek paketleri bir bir uygulamaya konulmaktadır. Annelerin yarım çalışma ödeneğinden faydalandırılması, çocuk ilkokul çağına gelene kadar kısmi istihdam ile bildirilerek çalışması ve son birkaç yıldır belirli bölgelerde uygulanan anneye bakıcı desteği konularından sonra Çalışma Bakanının yapmış olduğu açıklamalar ile bir müjde de torunlarına bakan anneanne ve babaanneye geldi. Torununa Bakan Büyükanneye de maaş uygulaması başlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamalara göre evde çocuk bakan ve bu işi üstlenmiş olan anneanne ve babaanneye de bebek bakımı için devlet tarafından ücret desteğinin verilmesi yönündedir.

Anneanne ve Babaanneye Teşvik

Bebeği olan ve çalışan annelerin bakım masraflarını karşılama adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yapılan açıklama ise şu şekildedir: “Çocuk bakımında çalışan annelere destek amacıyla 2017’de anneanne ve babaannelere teşvik vereceğiz, doğum yapan annelerin anneanne ve babaanne projeleriyle desteklenmesi için altyapı oluşturduk. Pilot illerde uygulamalar başladı. Ailelerin büyükannelerle ilişkilerini geliştirmek için adım atıyoruz. Anneannenin evinde ya da bebeğin evinde bakım olması durumunda destek verilmesiyle daha sağlıklı ortamlar olabilir değerlendirmesi yapılıyor. Uygulama 2017‘de başlayacak. Altyapısını oluşturduk. Kamuoyu ile hangi illerde olacağını açıklayacağız. En büyük teşvik tabi torunlarla büyükannelerin bir arada olması. Destek rakamlarını da ay sonunda inşallah açıklayacağız. İlleri de yakında açıklayacağız. 6 aylık bir gözlem süresi olacak. ve ardından projeyi ikinci altı ayda yaygınlaştıracağız. Bir yol haritası belirleyeceğiz. ”

ÖZETLE;

Kadının işgücüne katılımını sürdürmesi adına proje üreten bakanlık, doğum yaptıktan sonra uzun süre iş hayatından uzak kalmamaları adına çalışan bayanlara destek primi ödeyecek. Anneanne ve babaanne tarafından bakılan çocuklara aylık ödenecek maaş ücret miktarı ise 400 TL olacak. Bakanlık bu miktarın zamanla artabileceğini belirtirken, açıklanan bu ücret az bulundu.  Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise bu projeye 6-8 milyon lira arası bir para ayrıldığını belirtti.  Bin aile ile pilot uygulamaya başlanacak olan projenin ilerleyen zamanlarda yaygınlaştırılması ve büyükanneye ödenecek paranın da artması düşünülüyor.

Anneanne ve babaanneye çocuk bakımı için ödenecek ücretin, uygulama kriterlerinin ve uygulanacak pilot bölgelerin belirlenmesi için yasal çalışmaların Resmi Gazete’de yayımlanması beklenmektedir.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

2 yorum

  1. Tum Türkiye’de baslamali lutfen

  2. nezahat efeoglu

    Mrhb ben bursada oturuyorum kizimin en buyugu10en kucugu 3.4cocugu var esinden ayrildi benle kaliyor yani kizim calisiyor ben bakiyorum cocuklara ben bu yasadan yararlana bilirmiyim yada tek cocukmu hepsimi gecerli bilgilendirirseniz. memnun olurum arti bide ozurlu kayinbraderim var onada 9yildir ben bakiyorum bakici parasi aliyodum 2yildir kestiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir