VERBİS'e Kayıt Ertelendi
VERBİS'e Kayıt Ertelendi

VERBİS’e Kayıt Ertelendi

2019 Kasım’da Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklamada, VERBİS‘e kayıt işlemlerinin 30 Haziran 2020’ye kadar tamamlanması duyurulmuştu. Bugün Kurum tarafından yapılan açıklamada, VERBİS‘e kayıt sürelerinde ertelemeye gidildiği belirtildi.

Buna göre VERBİS‘e kayıt için son tarihler şu şekilde olacak:

  • Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurt dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen son tarih 30 Eylül 2020.
  • Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilançosu 25 milyon TL’ den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen son tarih 31 Mart 2021,
  • Kamu kurum ve kuruluşu veri sorumlularının sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen son tarih ise, 31 Mart 2021 olarak açıklandı.

Ertelemenin Nedeni Pandemi

Pandemi nedeniyle birçok iş yerinin uzaktan çalışma ya da yarım çalışma modellerine geçmesi, kayıt için gerekli envanterlerin sağlanmasına engel oluşturdu. Sektör temsilcilerinin bu durumu Kişisel Verileri Koruma Kuruluna intikal ettirmesiyle, Kurul erteleme kararı aldı.

VERBİS Nedir?

KVKK kapsamında kişisel veriyi işleyenlerin, veriyi işlemeden önce Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne (VERBİS) kaydolması gerekiyor.

Datassist bütün bordro süreçlerini kendi geliştirdiği Dakika Personel Yönetimi üzerinden gerçekleştiriyor. Uluslararası güvenlik standartlarında bir altyapıya sahip olan Dakika, SSL sertifikası ile online bankacılık sistemleri kadar güvenli bir deneyim sunuyor. Veriler ilgili kanunlar uyarınca saklanıyor. Aksi hallerde maskeleniyor veya yok ediliyor.

Kayıt Nasıl Olacak?

VERBİS’e kayıt için işlemlerini başlatmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca yine aynı link üzerinden “Sicile Kayıt” ve “Sicil Sorgulama” da yapılabiliyor. Kayıt işlemi olduktan sonra da yine aynı link üzerinden “Veri Sorumlusu Yönetici Girişi” alanından sisteme erişmek mümkün.

Duyurunun aslına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca Kişisel Verilerin Korunması Kurumu tarafından online olarak yayımlanan “Sorularla Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi” kitapçığına ulaşmak için de buraya tıklayabilirsiniz.

 

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

2024 Yılı Asgari Ücret Desteği Genelgesi Duyuruldu

2024 Yılı Asgari Ücret Desteği Genelgesi Duyuruldu

2024 YILI ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ GENELGESİ DUYURULDU

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir