milli-piyango-biletleri-nasil-bordrolastirilir

Milli Piyango Biletleri Nasıl Bordrolaştırılır?

Tahmini okuma süresi: 2 dk.

 

Yeni yıla sayılı günler kala hepimizi saran heyecan ve telaşın benzeri, şirketlerin personellerine hediye ve motive edici yardımlar sağlama düşüncesi ile İnsan Kaynakları departmanlarında yaşanmaktadır.  Bu yardımlar hediye paketleri, hediye çekleri,  harçlık vb. şekilde çoğaltılabilir.

Klasikten öteye uzanan, kendi şansını kendin yarat mantığıyla bazı firmalar milli piyango bileti hediye etmeyi planlıyor. Peki milli piyango biletleri bordrolaştırılır mı? Öncelikle bordro değeri açısından bakacak olursak ayni yardımlar kategorisinde değerlendirilmesi muallakta görünüyor. Konser biletleri, maç biletleri gibi organizasyonlar için sağlanan yararlar ayni kabul edildiği için milli piyango biletlerin de ayni değer kabul edilmesi söz konusudur.  Peki ayni değerde sağlanan yardımlar nasıl bordrolaştırılır?

Sosyal Sigortalar Kanununun 77”nci maddesinde sigortalılara yapılan aynî yardımlar sigorta primine esas tutulmayan istisnalar arasında sayılmıştır. Buna göre, sigortalılara, un, şeker, yağ, ayakkabı gibi mal olarak verilen yardımlar sigorta primlerine tabi tutulmayacaktır. Bu durumda personele hediye niteliğinde verilen milli piyango biletleri gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılacak şekilde bordrolaştırılabilir.

Daha önce yayınlanan ayni yardımlar ile ilgili yazılarımız;

https://iskanunu.com/sizin-sorduklariniz/2259-yakacak-yardimlari-bordroya-nasil-yansitilir
https://iskanunu.com/sizin-sorduklariniz/2201-bayram-ikramiyeleri-ve-hediyeleri-ucret-hesabina-nasil-dahil-edilir
https://iskanunu.com/sizin-sorduklariniz/2172-egitim-yardimi-nasil-hesaplanir

Hakkında iskanunu

Göz atın

2021 Gelir Vergisi Tarifesi

2021 Gelir Vergisi Tarifesi

Asgari ücretin ardından diğer bordro parametreleri de açıklanmaya başladı. Bunlardan ücreti etkileyen en önemlisi de …