Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Mü?

Tahmini okuma süresi: 7 dk. 

 

Kurban Bayramının yaklaşması sebebi ile kamu sektörü ve özel sektörün merakla beklediği tatil kararı başbakanlıkça açıklandı. Milyonlarca çalışan 21-22 ve 23 Eylül tarihlerinin Resmî Tatil olarak açıklanmasını dört gözle bekliyordu. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun 9 günlük tatil açıklaması hem Kamu hem de özel sektör çalışanlarını heyecanlandırmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Edirne’de yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması yönünde Bakanlar Kurulu’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na arzının olacağını söylemişti. Topçu, Kurban Bayramı tatilinin uzatılması ile ilgili olarak “Önümüzde Kurban Bayramı var. Ben Kültür ve Turizm Bakanı olarak tatilin birleştirilmesini istiyorum. Bakanlar Kurulu’nda Başbakanımıza arzımız olacak. Sanıyorum ki inşallah gereği yapılır. İş turizmi açısından düşünüyorum” demişti.

İdari İzin Mi? Resmî Tatil Mi? Başbakanlık Açıkladı

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda;
Kurban Bayramı Tatilinin 23 Eylül Çarşamba günü saat 13:00’te başlayacağı açıklanmıştır. Kurum Yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü belirtilmiştir.

Özel Sektör Çalışanlarının Beklentileri Karşılanmadı

Başbakanlıktan yapılan açıklama ile Resmî Tatil yerine sadece kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılmalarının uygun görülmesi nedeni ile özel sektör çalışanlarının Resmî Tatil beklentisi boşa çıktı.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılmaları ile birlikte 9 günlük tatil maalesef aynı şekilde özel sektör çalışanlarına uygulanmayacak.

Özel sektöre ait işyerlerinde çalışanlar için söz konusu kapsamda 2,5 gün idari izinli sayılmaya ilişkin bir zorunluluk yoktur. Özel sektör çalışanları için Kurban Bayramı Tatili 23 Eylül Çarşamba günü saat 13:00’te başlayacaktır.

Atıfet Kabilinden bazı özel sektör işverenleri çalışanlarına yıllık ücretli izin haklarını bayram tatili ile birleştirerek kullanılmasına izin vermektedir. İdari izin zorunluluğu bulunmadığı için özel sektör çalışanlarının tatilinin, kamu çalışanları gibi 9 gün olması, işverenlerin inisiyatifindedir.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

Cumhuriyet Bayramında Çalışmak Yasak Mı?

Cumhuriyet Bayramında Çalışmak Yasak Mı?

29 Ekim 1923 günü Atatürk, milletvekilleri ile görüşerek hazırlanan önergeyi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunarak …