Benzin Yardımı
Benzin Yardımı

Benzin Yardımı

Personele araç tahsis eden ya da personelin kendi aracını şirket işleri için kullandığı durumlarda benzin ödemeleri sorunu ortaya çıkmaktadır. Benzin Yardımı nın kim tarafından yapılacağı, nakit olarak mı ayni olarak mı personele sağlanacağı bu ödemenin bordroda nasıl gösterileceğini belirlemektedir.

İşveren, işçisine tahsis ettiği aracın benzin bedelini direkt olarak personele “Benzin Yardımı/Araç Yakıt Yardımı” ve benzeri isimlerle bordrosunda nakit olarak ödüyor ise bu tutarlar prime esas kazançlara, gelir vergisine ve damga vergisine tabi tutularak hesaplanmalıdır.

Benzinin Anlaşmalı Kurumdan Alınması

Benzinin anlaşmalı kurumdan alınması, para karşılığı alınması durumunda fatura veya fiş karşılığında alınması durumunda bu ödemeler ayni bir yardım gibi değerlendirilmektedir. Bu durumda muhasebede gider olarak yazılır ve personelin bordrosuna eklenmesine gerek yoktur.

Personele ait araç için yapılan akaryakıt giderlerinin ve bu araçların yıpranmasına ve bakımına karşılık yapılan ödemelerin ise muhasebede gider olarak kaydedilmesi mümkün değildir. Bu giderlerin nakdi bedeli, personelin bordrosuna eklenerek kayıt altına alınabilir.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Yılbaşı Paketi Bordroda Nasıl Gösterilir?

Yılbaşı Paketi Bordroda Nasıl Gösterilir?

Yeni yıla az bir süre kala, kimi işverenler çalışanlarına yılbaşı paketleri veriyor. Yılbaşı paketleri de …