Vergi ve Prim Affı Gelecek mi?
Vergi ve Prim Affı Gelecek mi?

Vergi ve Prim Affı Gelecek mi?

Ekonomik durgunluğunu yavaş yavaş üzerinden atmaya çalışan ülkemizde son günlerin en çok konuşulan konularından birisi de vergi ve prim affı gelecek mi sorusunun kulislerde konuşulmaya başlandığı yönündeki haberi olmuştur. Vergi affının yanında özellikle asgari ücretteki olağan üstü artış ve destek koşullarının ağırlığı, SGK prim affını da beraberinde getireceği konusunda kulislerden sızan duyumlar sosyal iletişim ağında kendine yer bulmaya başlamıştır.

Turizmciye Destek Vergi ve Prim Affını Getirir Mi?

2016 yılında siyasal olaylardan en çok etkilenecek sektör turizm sektörü olacaktır. Özellikle yurtdışından ülkemize gelen turist sayısında daha önceki yıllara nazaran önemli ölçüde azalma beklenmektedir. Bu durumda turizm işletmecilerinin, turizm bölgelerinde yer alan işletmelerin Devletten beklentisi giderek artmaya başladı. Turizm bölgesindeki ekonomik durgunluğu, turizm sektörüne yapılması düşünülen muhtemel destek veya teşvikin içerisinde, Ülke çapında uygulanması mümkün vergi affı ve prim affı hususlarını bizlere sunabilir.

KULİSLERDE KONUŞULAN KONULAR NELER?

2016’daki ekonomik durgunluğa hareketliliğin getirilmesi amacı ile “vergi affı”, “SGK prim affı”, “Öğrenim Kredisi Geri Ödeme Faiz Affı” konuşulduğu sosyal medyada çıkan haberlerden anlaşılmaktadır. Özellikle turizm sektörünün karşılaştığı mali durgunluk bir nebze de olsa vergi ve SGK prim affı yöntemi ile bertaraf edilebilir.

Üniversite mezunları tarafından en çok beklenen haber ise, öğrenim kredisi geri ödeme zaman zarfında biriken faizin affedilmesi hususudur. Gönül isterdi ki, öğrenim kredisi geri ödemesi tamamı ile kaldırılsın ama faiz affı bile üniversite mezunlarını bir nebze de olsa rahatlatacaktır.

Bakan Af Yok Dedi Ama?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı bir televizyon programında “2005 yılından beri bütçe açığımız yüzde 3’ün çok altında. Borç yükü de aşağı doğru geliyor. Hedefimiz 2016’da da bütçe açığı hedefini tutturmak. Gelir gider dengesine dikkat edeceğiz. Kamu hizmetleri artarak büyüyor. Daha mütevazı, daha vatandaşın hizmetine amade olacak kamu binaları edinmemiz lazım. İsraftan kaçınmamız lazım. Araç kiralamada geçen sene bir üst sınır getirdik. Bina kiralamayla ilgili ocakta rakam Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (YURTKUR) bina kiralamalarından kaynaklanıyor” dedi.

Maliye Bakanı Ağbal vergi affının kesinlikle gündemlerinde yer almadığını vurgulayarak, kayıt dışı ekonomiyle daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamada vergi affının gündemde olmaması her ne kadar belirleyici olmasa da kamuoyu tarafından şimdiden vergi affı, SGK prim affı ve öğrenim kredisi geri ödeme faiz affına yönelik beklentiler oluşmaya başladı. Meclis gündeminde ya da Meclis Komisyonlarında bu yönelik çalışmaların olması halinde siz değerli okuyucularımıza gereken bilgilendirmeyi yapacağız.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Bölgesel Teşvikten Yararlanma Süresi Uzatıldı

Bölgesel Teşvikten Yararlanma Süresi Uzatıldı

6 puanlık ilave teşvikle ilgili beklenen haber geldi. Teşvikten yararlanma süresi 2021 yıl sonuna kadar uzatıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir