6111 İlave İstihdam Teşvikinde İşverenlerin Kazancı Ne Kadar?
6111 İlave İstihdam Teşvikinde İşverenlerin Kazancı Ne Kadar?

6111 İlave İstihdam Teşvikinde İşverenlerin Kazancı Ne Kadar?

6111 ilave istihdam teşviki, 01.03.2011 tarihinden beri uygulanan işverenlere emek maliyetlerini düşürmek anlamında yüksek fayda sağlayan bir teşviktir. Uygulamanın süresinin de uzatılmasıyla 31.12.2020 tarihine kadar, teşvik şartlarını sağlayan işçileri istihdam eden işverenlerin mali yükünü azaltmaya devam edecektir. 6111 İlave İstihdam Teşvikinde İşverenlerin Kazancı yüksek tutarlarda olduğundan, bir çok işveren teşvikten yararlanmak istenmekte, fakat zorlukları nedeniyle çekinmektedir.

İşveren Bu Teşvikten Nasıl Yararlanabilir?

Teşvikten yararlanabilmek için öncelikli olarak işçinin teşvikten yararlanma şartlarını sağlıyor olması gerekir. Bunun için de çalışanlar için SGK üzerinden sorgulama yapılması gerekmektedir.

İlk defa teşvikten yararlanacaksanız tüm çalışanlarınızı sorgulamak uzun zaman alabilmektedir.

Teşvikten faydalanabilecek çalışanların tespitinden sonra, ilgili işyerindeki çalışan sayısı ortalaması önem arz etmektedir. Teşvikin amacı işyerinin ortalama çalışma sayısına ilave olarak işe alımları desteklemektir. Bu nedenle ortalamaya ilave olan kişiler üzerinden teşvikten yararlanma işlemleri yapılacaktır.

Teşvik çok detaylı bir takip sistemini gerektirmektedir. Ay içindeki giriş çıkışlar, çalışanların bir işyerinden başka işyerine nakil olması, ek iptal bildirgelerde ortalama çalışan sayılarının değişmesi gibi birçok konuda hatalar oluşması, bu işin uzman kişiler tarafından yürütülmesini gerektirmektedir. Hatalı işlemler yersiz yararlanmalara sebebiyet verecek, işverenlere kar değil zarar olarak geri dönecektir.

6111 Teşvikini Uygulayan İşverenlerin Kazancı Ne Kadar?

İşveren olarak çalışanlarınızın işveren SGK prim payını ödemediğiniz bir düşünün.

Asgari ücretli bir çalışan üzerinden düşünürsek, normal şartlarda bu çalışan için SGK’ya ödeyeceğiniz %5 hazine indirimi uygulanmış işveren SGK prim payınız 314,57 TL’dir. Fakat bu çalışan için 6111 ilave istihdam teşvikinden yararlansanız, ödeyeceğiniz prim 0 TL’dir, yani işveren SGK payının tamamını ödemeyeceksiniz.

50 çalışan için bu teşvikten yararlanıyor olsanız;

314,57 x 50 = 15.728,63 TL tutarı ödememiş olacaksınız.

Daha yüksek ücretlerle çalıştırdığınız işçilerde bu kazanç çok daha yüksek olacaktır. Örneğin 5.000 brüt ücret için normalde ödemeniz gereken 775 TL SGK İşveren prim payını, bu teşviki uyguladığınızda ödemeyeceksiniz.

Yeni Torba Yasadaki Madde ile Teşvikten Elde Edilen Kar Daha da Fazla Olacak

Yeni torba yasa, teşvikten geçmiş dönemlerde de yararlanabilecekken yararlanmamış işverenlere yeni bir fırsat getiriyor. Geçmiş dönemi de kapsayacak şekilde teşviklerden yararlanmak mümkün oluyor.

31 Mayıs Son Başvuru Tarihi!

İlgili madde 1 Nisan itibariyle yürürlük kazanıyor. Tüm geçmiş döneme ait teşvik tutarlarını da Kurumdan iade almak üzere başvurular için zaman kısıtı konuldu. Son başvuru tarihi 31 Mayıs olarak belirlendi. Bu tarihe kadar başvurularını yapan işverenler teşvikin yasal olarak uygulamaya konduğu tarihten itibaren tüm geçmiş dönemi kapsayacak şekilde prim teşvikinden yararlanabilecek ve geçmişte ödenmiş işveren SGK prim paylarını Kurumdan geri alacak.

Bu tarihi kaçıran, 31 Mayıs’a kadar başvuru yapmamış olan işverenler de geriye dönük teşviklerden yararlanabilecek. Ama bu durumda süre kısıtlaması söz konusu olacak. En fazla geçmiş 6 ay için geriye yönelik teşviklerden yararlanılabilecek.

Verilen süreyi kaçırmadan, geçmişe dönük teşvik tutarlarınızı hesaplatmak, teşviklerden geriye dönük yararlanmak için hizmet almak istiyorsanız Datassist Bordro Servisinden hizmet alabilirsiniz.

Sadece 6111 istihdam teşviki değil, diğer SGK işveren teşviklerinde de geriye dönük faydalanabilmek mümkün.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

Bölgesel Teşvikten Yararlanma Süresi Uzatıldı

Bölgesel Teşvikten Yararlanma Süresi Uzatıldı

6 puanlık ilave teşvikle ilgili beklenen haber geldi. Teşvikten yararlanma süresi 2021 yıl sonuna kadar uzatıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir