askerlik

Kalan İşsizlik Ödeneği Yeniden Alınabilir Mi?

Soru:

“Merhaba;

2010’un Aralık ayında askerlik sebebiyle işyerimden ayrıldım; askerden döndükten sonra iş bulamadığım için 3 ay işsizlik ödeneği aldım.

Şu anda 2 aydır farklı bir işverene bağlı olarak çalışıyorum, fakat çalıştığım işten çıkarılma tehlikem var.

Tekrar ödenek alabilir miyim?

Teşekkürler.”

Cevap:

4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu‘na göre; işsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler, hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak kaydıyla son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak kaydıyla işsizlik sigortasından yararlanabilmektedirler.

Bu şartların sağlanması halinde 600 gün prim ödemiş olanlara 180 gün, 900 gün prim ödemiş olanlara 240 gün,1080 gün ve daha fazla prim ödemiş olanlara 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği ödenecektir.

Sigortalı işsizler, işsizlik ödeneğinden yararlanma hakkı devam ederken işe girer ve işsizlik ödeneğinden yararlanmak için kanunun öngördüğü şartları yerine getiremeden, yeniden işsiz kalırlarsa dahî işsizlik ödeneği alma hakları devam eder. Ancak burada bahsedilen işsizlik ödeneği hakkının en başından itibaren yeniden doğması değil, kaldığı yerden hak edilen ölçüde ödenmeye devam etmesidir.


İşsizlik maaşı alma kriterleri için tıklayınız.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Hangi İşten Çıkışlarda İşsizlik Ödeneği Alınabilir?

Hangi İşten Çıkışlarda İşsizlik Ödeneği Alınabilir?

İşten çıkmış ve henüz iş bulamamış kişiler, bu süreçte hayatını idame ettirebilmek için işsizlik ödeneği almak …