tehlike-siniflari-uygulamasinda-degisiklik

Tehlike Sınıfları Uygulamasında Değişiklik

tehlike-siniflari-uygulamasinda-degisiklik28602 sayılı Resmi Gazete’de, 29.03.2013 tarihinde yayımlananTebliğ; şimdiye değin uygulanan işyeri tehlike sınıfları tebliğinde değişiklikler içeriyor. Bu tebliğ ile bazı NACE kodlarının kaldırıldı veya ayrıştırıldı ve bu durum ilgili kodlardaki işyerlerinin tehlike sınıfları ve NACE kodlarının değişmesiyle sonuçlandı.

İşyeri tehlike sınıfları, İSG uzmanlarının ve işyeri hekimlerinin çalışma saatlerinin hesaplanmasında kullanıldığından ötürü tehlike sınıflarının değişikliği işyerleri için dikkat edilmesi gereken, önemli bir değişiklik olma özelliğinde. Bu sebepten işyerlerinin tehlike sınıflarının ve NACE kodlarının değişip değişmediğinin kontrol edilmesi, işyeri hekimi ve iş sağlığı güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülüğü konusunda…

Tehlike Sınıfları Uygulamasında Değişiklik

tehlike-siniflari-uygulamasinda-degisiklik28602 sayılı Resmi Gazete’de, 29.03.2013 tarihinde yayımlanan Tebliğ; şimdiye değin uygulanan işyeri tehlike sınıfları tebliğinde değişiklikler içeriyor. Bu tebliğ ile bazı NACE kodları kaldırıldı veya ayrıştırıldı ve bu durum ilgili kodlardaki işyerlerinin tehlike sınıfları ve NACE kodlarının değişmesiyle sonuçlandı.

İşyeri tehlike sınıfları, İSG uzmanlarının ve işyeri hekimlerinin çalışma saatlerinin hesaplanmasında kullanıldığından ötürü tehlike sınıflarının değişikliği işyerleri için dikkat edilmesi gereken, önemli bir değişiklik olma özelliğinde. Bu sebepten işyerlerinin tehlike sınıflarının ve NACE kodlarının değişip değişmediğinin kontrol edilmesi, işyeri hekimi ve iş sağlığı güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülüğü konusunda faydalı olacaktır.

  • 29.03.2013 tarihli tebliğe buradan,
  • 26.12.2013 tarihli yürürlükten kaldırılan tebliğe ise buradan ulaşabilirsiniz.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?