kredi-kullanimi-icin-bordro

Kredi Kullanımı İçin Onaylanan Personel Bordroları ile İlgili Uygulamada Önemli Değişiklik

Geçtiğimiz hafta yayınladığımız haberimizde de bildirdiğimiz üzere; SGK ‘nın hazırlamış olduğu 1 Ağustos itibariyle yürürlüğe giren tebliğ ile bankadan kredi kartı veya kredi almak üzere başvuruda bulunan kişilerin bankalara verdikleri maaş bordrosu veya ücret bilgisinin kopyasının bankalarca SGK ya gönderilmesi gerekiyor.

Bu belgeler üzerinden Kurum; kişinin sigortalılığının yanı sıra, bankaya bildirilen ücret ile kendisine bildirilen esas ücreti karşılaştırabilecek. Sigortasız çalıştırılan veya düşük maaş bildirimi yapan işverenler için yasal takip yapılabilecek.

Önceden bankaların bu belgeleri kendilerinde saklaması sebebiyle başvuruda bulunanlar tarafından talebin karşılanmasını mümkün kılmak için başvurulan yöntemlerden olan. Yüksek ücret ile bankaya bildirimde bulunulması veya ücretinin düşük gösteriliyor olması nedeniyle bir defalık gerçek yada gerçek dışı bordro düzenleyerek bankaya verilmesi uygulamalarının da sistemce önüne geçilmiş olacak.

Tebliğe göre SGK ya prim borcu olanlar içinde bankalarca iş ve ev adresleri, hesap bilgileri de bankaların kuruma bildirimde bulunması gerecek.

Maaş hesapları üzerinden TC kimlik numarası, işyeri unvanı, işe başlama tarihi ve meslek bilgileri de il SGK müdürlüğüne bildirilecek. Kamu kurumlarında çalışanların hesapları ise bu uygulamadan muaf tutulacak.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

kamuda-maasa-elektronik-ayar-geliyor

Kamuda Maaşa Elektronik Ayar Geliyor

Devlet kurumlarında maaş listelerinin iletilmesinde aracı dönemi kapanıyor.