Asgari Ücret Desteği ile İlgili Duyuru

Asgari Ücret Desteği ile İlgili Duyuru

Tahmini okuma süresi: 4 dk. 

Asgari Ücret Desteği son zamanların en çok konuşulan konusu haline geldi. Asgari Ücretin brüt 1.647,00 TL olması ile birlikte, 6661 Sayılı Kanun ile İşverenlere (şartları sağlayan) 100,00 TL’lik Devlet Desteğinin ayrıntıları merak ediliyordu. Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun konu ile ilgili ikincil bir yasal düzenleme yapacağı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan bir duyuru ile netlik kazanmış oldu.

Sosyal Güvenlik açısından primlerin ödenmesi hususuna kısaca değinecek olursak, cari ayda aylık prim hizmet belgesinde belirtilen sigortalılara ilişkin sosyal güvenlik primleri takip eden ayın sonuna kadar Kuruma ödenmektedir. Devlet desteğinden faydalanmak isteyen işverenler en çok da destekten faydalandıracağı sigortalılara ilişkin herhangi bir başvuru koşulu ya da bildirim türünün olup olmadığını merakla bekliyordu.

Asgari Ücret Desteği

SGK tarafından yapılan duyuruda 5510 Sayılı Kanuna Geçici 68. Madde eklenerek asgari ücret desteğinin yasal boyut kazandığını ve öngörülen asgari ücret desteğinden yararlanmak için işverenlerden başvuru şartı aranmayacak olup, usul ve esası genelgede açıklanacak olan şartları taşıyan işverenlerimiz, Kanun hükümlerinden herhangi bir işlem yapmaksızın yararlanacaklarını, konu hakkında SGK Genelgesinin hazırlanmış olup usul ve esasların yayınlanacak bir Genelge ile kamuoyuna duyurulacağını belirtmiştir.

Duyuruda belirtildiği gibi, verilecek destek tutarı takip eden ayda tahakkuk edecek prim borçlarına mahsup edileceğinden,  2016/Ocak ayında çalıştırılan sigortalılardan dolayı verilecek olan Hazine desteği de 2016/Şubat ayına ilişkin prim borçlarından mahsup edilecektir. Dolayısıyla mahsuplaşma işlemi 2016/Mart ayında yapılacaktır.

Asgari Ücret Desteği ile İlgili Duyuru tam metni için tıklayınız…

Hakkında iskanunu

Göz atın

2021 Asgari Ücretinin İşveren Maliyeti

2021 Asgari Ücretinin İşveren Maliyeti

Asgari ücretin belirlenmesi ile işverenlerin 2021 yılı işçilik maliyetleri de ortaya çıkmış oldu. Asgari ücret, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir