6111 Teşviki Ek Düzenleme

 

6111 sayılı ilave istihdam teşviki düzenlemesi ile geçmiş dönemdeki yararlanılabileceği halde yararlanılmamış teşviklerden yararlanmak isteyen işverenler 31 Mayıs 2018 tarihine kadar müracaat ederek geçmiş dönem teşviklerinden yararlanabilirler. Bahsedilen süreye kadar başvuru yapmış işverenler, geçmiş dönemin tamamını kapsayacak şekilde teşviklerden geriye dönük yararlanabilecektir. 31 Mayıs 2018’den sonra başvuran işyerleri sadece geriye dönük 6 ay için geçmiş dönem teşviklerinden yararlanabileceklerdir.

Geçmiş Dönem Teşvikleri İade Detayları
Bu maddenin ikinci fıkrası kapsamında talepte bulunan işverenlere iade edilecek tutar, maddenin yürürlük tarihinden önce talepte bulunanlar için maddenin yürürlük tarihini takip eden aybaşından, yürürlük tarihinden sonra talepte bulunanlar için ise, talep tarihini takip eden aybaşından itibaren kanuni faiz esas alınmak suretiyle hesaplanarak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden takvim yılı başından başlayarak 3 yıl içinde ödenir. Ödeme, öncelikle bu kanunun 88 inci maddesinin on dört ve on altıncı fıkralarına göre muaccel hale gelmiş prim ve her türlü borçlardan, sonrasında ise ilgili kanunlar uyarınca yapılandırma veya taksitlendirme de dâhil olmak üzere müeccel haldeki prim ve her türlü borçlarından mahsup yoluyla gerçekleştirilir, Ancak, üç yıl sonunda ilgili kanunları gereği yapılandırılma veya taksitlendirilme sebebiyle vadesi gelmemiş taksit ödemelerinden peşinen mahsup edilir. Kuruma borcu bulunmayan işverenlere altı ayda bir eşit taksitlerle iade yapılır.

Teşvik Kapsamı
18 yaşından büyük kadınlar, 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler, 29 yaşından büyük erkekler, mesleki yeterlik belgesi sahipleri, mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi veya Türkiye İş Kurumu’nca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirenler, mesleki yeterlilik belgesi veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretim ya da Türkiye İş Kurumu işgücü yetiştirme kurs bitirme belgesine sahip olmayanlar, İşverene bağlı işçi olarak çalışmakta iken 01.03.2011 tarihinden sonra mesleki yeterlik belgesi alanlar veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenler, İŞKUR’ a kayıtlı işsizler arasından işe alınanlar, İŞKUR’a kayıtlı olmadan işe alınanları kapsamaktadır.

Datassist Geçmiş Dönem Teşviklerinden Faydalandırma Sistemi;
Datassist Bordro Servisi olarak, tarafımızdan geliştirilen yazılım sistemi ile işyerleri üzerinden geçmişe dönük teşvik sorgulamalarını gerçekleştirerek müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermekten memnuniyet duyarız.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

Bölgesel Teşvikten Yararlanma Süresi Uzatıldı

Bölgesel Teşvikten Yararlanma Süresi Uzatıldı

6 puanlık ilave teşvikle ilgili beklenen haber geldi. Teşvikten yararlanma süresi 2021 yıl sonuna kadar uzatıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir