Bayram Mesaileri Nasıl Hesaplanmalı?
Bayram Mesaileri Nasıl Hesaplanmalı?

Bayram Mesaileri Nasıl Hesaplanmalı?

İşçilerini bayram günlerinde, resmi tatillerde çalıştıran işverenler bunun maliyetine de katlanmak zorundadırlar. İşçiler de bu özel günlerde çalıştıklarında karşılığını işverenden beklerler. Bayram Mesaileri ücretlerinin nasıl hesaplandığı konusu İş Mevzuatında açıkça belirtilmiştir.

Ulusal Bayram ve Genel Tatillerde Çalışma

Ulusal Bayram; 29 Ekim, 30 Ağustos gibi milli bayramlar ile kurban bayramı, ramazan bayramı gibi dini bayram günlerini ifade etmektedir. Genel tatil ise, 1 Mayıs ve 1 Ocak günlerini ifade etmektedir.

Tam zamanlı çalışan, aylık, günlük ya da saatlik ücretli olması fark etmeksizin, çalışsalar da çalışmasalar da resmi tatil günlerinde ücretlerini alırlar. Aylık maktu ücretlilerde resmi tatil günlerinin hesabı ücretlerine dâhilken, günlük, saatlik ücretlilerde normal mesai günü gibi tatil günleri için günlük ücretleri ödenir.

Resmi tatilde tatil yapmayıp çalışan işçilere ise ayrıca bir günlük ücret hesaplanır. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 47. Maddesinde düzenlenmiştir.

“Genel tatil ücreti

MADDE 47

Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir.

Yüzde usulünün uygulandığı işyerlerinde işçilerin ulusal bayram ve genel tatil ücretleri işverence işçiye ödenir.”

Örneğin; aylık ücreti 2.250 TL olan bir işçiyi düşünelim. 30 Ağustos Zafer Bayramında  1 gün çalışmış. Ücretini nasıl hesaplarız.

İşçi çalışmasa bile 2250 TL aylık ücretinin içinde resmi tatile denk gelen günlerin ücretini alacaktır. Resmi tatilde çalıştığı için kendisine ayrıca 1 günlük ücret daha hesaplanmalıdır.

*Günlük ücretini bulmak için; 2250 TL /30 gün = 75 TL

1 gün çalıştığı için Genel Tatil Mesaisi Ücreti olarak 75 TL ödenecektir. Ay sonu brüt kazancı 2250 + 75 TL = 2.325 TL olacaktır.

Resmi Tatillerde İşçilerin Çalıştırılması Yasal mıdır?

İşyerleri haftalık çalışma günleri, mesai saatleri gibi resmi tatillerde çalışıp çalışılmayacağı ile ilgili konularda da kendi kurallarını oluştururlar. Ama bu kuralları oluştururken yasanın çizdiği çerçevede hareket etmek zorundadırlar.

Resmi tatillerde çalışılacağı ile ilgili iş sözleşmesine ya da toplu iş sözleşmesine bir hüküm konduysa işçi çalıştırılabilir. Sözleşmede böyle bir hükme yer verilmediyse, resmi tatillerde işçinin onayını almadan çalıştırmak mümkün değildir. Bu hüküm İş Kanunu Madde 44’te düzenlenmiştir.

“MADDE 44

Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde işyerlerinde çalışılıp çalışılmayacağı toplu iş sözleşmesi veya iş sözleşmeleri ile kararlaştırılır. Sözleşmelerde hüküm bulunmaması halinde söz konusu günlerde çalışılması için işçinin onayı gereklidir.

Bu günlere ait ücretler 47 nci maddeye göre ödenir.”

Çalıştırılmanın yasak olduğu tek ulusal bayram cumhuriyet bayramıdır. 28 Ekim öğlen 13:00’ten sonra ve 29 Ekim tarihlerinde çalışmak yasal değildir.

Resmi Tatilde Haftalık Çalışma Süresini Aşan Çalışmalar

Resmi tatillerde çalışan işçiler, normal mesai saatlerini de aşarak çalışmışlarsa bunun için de ayrıca ücret hesabı gerekmektedir. Örneğin haftalık 45 saat çalışılan bir işyerinde bayramdaki çalışmasıyla 45 saati de aştıysa fazla mesai ücreti alacaktır. Bayramda normal mesaisi kadar çalıştığı süreyi bayram mesai ücreti gibi 1 katı olarak alırken, normal mesaisini aşan kısımların ücretini ise fazla süreli çalışma ya da fazla çalışma gibi alacaktır.

Örneğin; haftalık 45 saat çalışılan bir işyerinde aylık ücreti 2250 TL olan işçi, 30 Ağustos Zafer bayramında günlük çalışma süresinin üzerine 2 saat de fazladan çalışmış olduğunu varsayalım.

İşçiye bayramda çalıştığı için aylık ücretine ek olarak 1 günlük genel tatil mesaisi ücreti öderiz.

2250/30*1= 75 TL Genel Tatil Mesaisi Ücreti

2 saatlik fazla çalışmasının karşılığı için de fazla süreli çalışma ücretini ödememiz gerekir. Haftalık45 saati aşan fazladan çalışmalar %50 zamlı olarak ödenir. Çalışanın 2 saatlik ücretini %50 arttırarak hesaplayıp, fazla süreli çalışma ücretini öderiz.

  1. 250 /225 saat (aylık çalışma saati)= 10 TL İşçinin 1 saatlik ücreti.

%50 zamlı olarak ödememiz gerektiğinden 10*1,5=15 TL zamlı ücreti olacaktır. 2 saat çalıştığı için 15*2=30 TL fazla çalışma ücreti ödenmelidir.

Ay sonunda işçinin brüt kazancı ise;

Aylık ücreti 2250 TL + Genel Tatil Mesaisi Ücreti 75 TL + Fazla Çalışma Ücreti 30 TL =2.355 TL olacaktır.

Haftalık 45 saatin altında çalışma süresi belirlemiş olan işyerlerinde ise, fazladan çalışmanın 45 saate kadar olan kısmı %25 zamlı hesaplanmalıdır.

Bayram Çalışmaları Serbest Zaman İzni Olarak Kullanılabilir mi?

Bayram çalışması İş Kanunu’nda fazla mesaiden ayrılmıştır. Fazla mesai, haftalık çalışma sürelerini aşan çalışmalardır. Ama Resmi tatil çalışmaları haftalık çalışma süresi içinde gerçekleştirilir.

Serbest zaman izni fazladan çalışmalar için, yani haftalık çalışma sürelerini aşan çalışmalar içindir. Dolayısıyla bayram çalışmalarının ücret yerine serbest zaman izni ile karşılanması yasal bir uygulama değildir.

Serbest zaman izni hakkı 4857 sayılı İş Kanunu madde 41’de düzenlenmiştir.

“…Fazla çalışma veya fazla sürelerle çalışma yapan işçi isterse, bu çalışmalar karşılığı zamlı ücret yerine, fazla çalıştığı her saat karşılığında bir saat otuz dakikayı, fazla sürelerle çalıştığı her saat karşılığında bir saat onbeş dakikayı serbest zaman olarak kullanabilir…”

Fazla Mesai hesaplamaları ile ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

Fazla Mesai Nasıl Hesaplanır?

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

Cumhuriyet Bayramında Çalışmak Yasak Mı?

Cumhuriyet Bayramında Çalışmak Yasak Mı?

29 Ekim 1923 günü Atatürk, milletvekilleri ile görüşerek hazırlanan önergeyi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunarak …

47 yorum

  1. Süleyman Sert

    “Bayram Mesaileri Nasıl Hesaplanmalı?” isimli makalede geçen aşağıdaki bilginin yanlış olduğunu düşünüyorum. Düzeltilmeli.

    “Ulusal Bayram; 29 Ekim, 30 Ağustos gibi milli bayramlar ile kurban bayramı, ramazan bayramı gibi dini bayram günlerini ifade etmektedir. Genel tatil ise, 1 Mayıs ve 1 Ocak günlerini ifade etmektedir.”

    Doğrusu aşağıdaki gibidir:

    Ulusal Bayram 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
    Genel Tatil Günleri 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
    Genel Tatil Günleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
    Genel Tatil Günleri 30 Ağustos Zafer Bayramı
    Genel Tatil Günleri Ramazan Bayramı
    Genel Tatil Günleri Kurban Bayramı
    Genel Tatil Günleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
    Genel Tatil Günleri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
    Genel Tatil Günleri 1 Ocak Yılbaşı Tatili
    Hafta Tatili Pazar Günü

  2. Ne saçma resmi tatil günlerinde %100 hafta sonu %50 diyorsunuz ama hesaplama yaparken resmi tatilde günlük ücreti baz aliyorsunuz. Günlük ücret x2 olmasi lazim. Devlet deseki resmi tatilde çalışmadaki %100 olayi kalktı demekki bayramda çalışana 5 kuruş verilemeyecek. Birde hafta sonu 8 saat mesai yapan ile bayramda 8 saat çalışanın bu hesaplamanizla hesaplayin hafta sonu çalışmak daha karli…

    • ali bey ne demek istediğinizi anlayamadım ama dikkat ederseniz bayram günü için alınan günlük ücretin dışında 1 tane ekstradan günlük ücret verilir denilmiş. yani bayram günü alınan para normalin 2 katı olmuş. sizin matematiğiniz de bir yanlışlık var sanırım. siz şöyle zannettiniz galiba bayram günü günlük ücret haricinde 2 tane günlük ücret daha alınacak sandınız..

      • Resmi tatil günü ek bir yevmiye veriliyor diyorsunuzda haftalık izinde işe çağırıldığında geldiğin çalıştığın saati %50 ile çarpılıyor bu nasıl oluyor 80 tl haftalık izin 120 tl de ekstra alıyoruz bu nasıl oluyo

      • Senin matematiğine sokayım tatilde işe gitmeyince maaşın işliyor zaten onu kenara koy. Ekstra işe gittiğinde normalde aldığının 2 katı almalısın normalde maaşın 2250 ise bayramda çalışında +75 değil +150 alınır. 2250 zaten cepte ekstra çalıştığım için 2 günlük ücret Alman gerekir

        • 4857 nolu kanun açıktır resmi tatillerde çalışan işçiye 1 günlük ücret ödenir (maaşı haricinde) hem maaşı alacak hemde ek 2 gün alacak değil kanunu açıp okuyun

          • Bizde zaten kanunda hata olduğunu anlatmaya calisiyoruz. Resmi tatil gününde mesaiye git ama 1 günlük ücret al adıda bayram mesaisi olsun. Maasla değilde Günlük 100 tl ücretle çalışan biri bayramda da 100 tlmi alır? 200 tl mi? Anlaşılmıştır umarim…

          • 4857 sayılı iş kanunu nun ulusal ve bayram tatillerinde +1 günlük ücret verme sebebi işçinin mesai yapmasının önüne geçmektir.Çünkü işçiye mesaiyi cazip hale getirmemek.İstirahat etmesi için.

  3. Gençlik Ve Spor Bakanlığı’na Bağlı Spor Ve Gençlik İl Müdürlüğünde Kadrolu İşçi Güvenlik Görevlisi Olarak Çalışmaktayım. 04.06.2019 05.06.2019 06.06.2019 Tarihlerin de 12 Saat Çalıştım Fakat Muhasebe 06.06.2019 20.00 ila 00.00 Arası Olan 3.5 Saat Mesai Yazmış. Gece 00.00 den Sonra Çalıştığım’dan Dolayı Geriye Kalan 3.5 Saat Mesai yi Vermemiş. 00.00 dan Sonra Normal de Benim Tatil Günüm Ona Bakılırsa. Sizden Bu Konu Hakkında Bilgi Almak İstiyorum. Yardımcı Olursanız Sevinirim… Hayırlı Günler.

  4. Süleyman yalı

    Merhaba ramazan bayramında 1 gün nöbetim vardı sabah 9 akşam 10 arası 13 saat aralıksız çalıştım ama maaş bordrosunda tatil çalışması gün olarak 7.5 saat mesai olarak 2 saat şeklinde yazılmış orta 3.5 saat yok yaptırım veya çözümü var mı teşekkürler.

  5. Calisma surem 30 gunmus. 20 gun ise gelis 12 saaten 240 saat. Bana soyledikleri 7.5 saat×30gun=225 saat calismam gereken sure imis. 240 saat-225saat=15 saat.. 15 saat mesayiniz carpan 1.5 denildi. Bu hesap dogrumudur. Lutfen cevap bekliyorum

    • Selamlar, kesinlikle yanlıştır. Kaba tabirle işveren yanlı bir uygulamadır, yorum yapılmıştır.
      Bu şekilde kandırmacalar olmasın diye gunlük 3 saat ve haftalık 45 saat sınırı getirilmiştir.

      Net sonuç: HAFTALIK 45 SAATİ AŞAN HER SAAT FAZLA MESAİ ÇARPANINA TABİDİR.

    • Merhaba bayram günü akşam 19.00 mesai başlıyor ertesi gün sabah 07.00 bitiyor mesai yarım veriliyor. Çizelgede geldiğim gün bayram görünüyorsa takvim dönse bile tam mesai olmuyormu

  6. mrb biz resmi kurumda sürekli işçi olarak çalışıyoruz görevimiz gereği il dışında görevlendiriliyoruz bu görevlendirilme süresi boyunca harcırahımızda yatırılıyor. ancak maaşımızdan bize harcırah verildiği için yol ve yemek parasını kesiyorlar bunun normal olduğunu düşünüyorum ancak bu görevlendirmeler bayrama veya ulusal bayrama rast geldiğinde yine aynısını diyorlar aslında bayramda çalıştığımız için çift yömiye almamız gerekmezmi bununla ilgil mevzat veya belge varsa yardımcı olurmusunuz şimdiden teşşekkür ederim.

  7. Özgür Tülebağa

    Eğer eski tatilde çalışana ek yevmiye verilmemişse ve işçi çalıştırılmışsa bunun cezası nedir ?

  8. Örnekle soru sormak isterim. Ahmet ve Ali aynı iş yerinde 2250 TL ücretle günde 9 saat çalışıyor. Ahmet 30 Ağustos Cuma günü mesai yapıyor ve 2325 TL hakkediyor. Ali ise 30 Ağustos Cuma çalışmıyor, ama ertesi gün (Cumartesi) 9 saat fazla mesaiye geliyor ve yukarıdaki hesaba göre 2385 TL alıyor. Sorum şu: bu hafta toplamda hem Ahmet hem de Ali 45 saat emek harcadı, ama Ali daha fazla kazandı. Eğer bayram günü çalışılmış gibi düşünülüyorsa Ahmet 54 saat çalışmış sayılmaz mı? Ve o gün çalıştığı saatler fazla mesai gibi değerlendiremez mi? Bu durumda Ahmet mağdur ediliyor gibi görüyorum

  9. Yanlış hesap resmi veya tatil günlerinde %100 mesai ücreti alır 75 değil 150 alır bu hep böyledir

    • çalıştığım işyeride buradaki gibi uyguluyordu çok tartışmalar çıktı. buradada kanun olarak aynısı yazıyor. Bayramda mesaiye giden adama günlük ücreti ödeniyor adınada bayram mesaisi deniyor.hani %100 fark diye sorulunca o gün maaaşında var deniyor. Halbuki o maaştakini mesaiye gelmeyende alıyor giden bayramını hiç ediyor günlük ücretle. bunun haksızlık olduğunu bir türlü izah edemedik gitti.

  10. Biz o gun calismasak bile o gunun parasini almamiz gerektigi icin calisilirsa 2 gunluk yatirilmasi gerekli.

  11. Resmi tatillerde çalışıldığında yıllık izin bakiyesine 1gun izin atmakta ve bu iznini mesai olarakmi yoksa izin olarakmi ödemek zorunda şirket.
    Şirket bu izini yılliki izne çıktığımızda normal yıllık izin bakiyesine en değilde bayram mesailerinde verdiği izin hakkından düşmektedir.
    Böyle yapması yasalmidir

  12. Merhaba ben özesektörde vardiyalı olarak çalışıyorum; biz 00:00 da vardiya ya başlıyoruz sabah 08:00 da bırakıyoruz 28 Ekim yarım gün olduğunu na göre bizim çalışma nasıl olacak

  13. 17 aydır özel inşaat şirketinde çalışıyorum, ve her pazar çalıştım bize mesai olarak ödemiyorlar ayrıca günlük 9 saat çalışmaktayız gene mesai ödemiyorlar ne yapmam gerek bana acil bir cevap yazabilirseniz çok mutlu olucam.

  14. İyi çalışmalar, 31 Aralık gece 20:00/08:00 saatleri arasında çalışıyorum belediyede, acaba yılbaşı mesaisi alabilirmiyim.Teşekkür ederim şimdiden.

  15. Merhaba 2016 2017 ve 2018 bayram ve resmi tatlik izni 2300 mu tutuyor acab

  16. Ahmet Köşüm

    tamamen yanlış hesaplama
    23 nisanda çalışmasak ta zaten maaş alıyoruz o gün çalışırsak ekstra 2 yevmiye almamız lazım.
    yani 2250+150 tl almalıyız.
    düşünün 1 ay ful çalıştınız ve hafta içi de 8 saat mesai yaptınız bunu %50 fazla yani 12 saat ödemiyor musunuz.
    resmi tatil olduğu için ekstra 2 yevmiye ödenir.

  17. 23 nisan da saat 00.00 – 08.00 arası çalışan tatil çalışması alır mi?

    • Merhaba,
      Alır.
      Basit olarak düşünecek olursak; siz takvim yaprağında o gün için işe gitmiş bulunuyorsunuz.
      Ertesi gün 24 Nisan olduğunda da vardiyanız yine 00:00-08:00 olacağından saatin önemi bulunmamaktadır.

    • arefe günü aksam20/00-sabah 08/00 hesaplama nedir

  18. Benim tek anlamadigim ben bayramda calistim ama arkadasim calismadi o izin yapti vede masini aldi ben ise izin yapmadim ve sadece izin yerine para aldim benim arkadasimdan farkim ne oda ayni bende ayni

  19. Bayramda 8 saatimi doldurduktan sonra ekstra mesaiye kalirsam onu nasıl hesapliyorum %50 mi yoksa o da bayram olduğu için %100 mü

  20. Günlük ücreti 100 tl ye gelen bir işçi hafta sonu mesai yapınca 150 tl bayramda mesai yapınca niye 100tl alıyor? Soru bu…. kanunda yazıyor olmasi doğru olduğu anlaminami geliyor? Yazisinda hakaret içeren kelime kullananlarinda işçi sömüren işverenler olduğunu düşünmemek te elde degil !!!

  21. şimdi şöyle bir hesap yapalım :
    personelin maaşı net 2.250,00 tl , hafta içi günlük 9 saat çalışıyor ve cumartesi pazar tatil. cumartesi fazla mesai için geldi ve 7,5 saat mesai yaptı diyelim.
    saatlik ücreti 2.250/225=10
    fazla mesai saat ücreti 10*1,5=15 15*7,5= 112,50tl
    eline geçecek maaş : 2250+112,50=2362,5 tl

    aynı işçi mesela 23 nisan cumartesi (atıyorum) resmi tatilde çalıştı diyelim,
    günlük ücreti : 2250/30=75 tl
    eline geçecek maaş : 2250+75=2325tl almış olacak.

    o halde hiçbir işçi bayram ve resmi tatillerde çalışmak istemez ve çalışmaz. kanunda bu şekilde yazıyor olabilir ama yıllardır süregelen uygulama ve aslolan uygulama 23 nisan’da çalışan işçinin alacağı ücret 10*2=20 20*7,5=150 2250+150=2400tl olmalıdır.

    • amaç zaten resmi tatillerde işçinin çalışmasının önüne geçmek o nedenle 1 e 1 veriliyor. burada yazanlar işçi dışında kanun bildiğini savunan muhasebeciyse eğer bir kaçı bayağı komik gerçekten. bunda anlaşılamayan nedir çözemedim. fazla mesai 45 saatin üzerine geçtiği için tabi ki artı çalışmada daha çok kazanır personel, fazla mesai getirisi elbette ki daha fazla olacak ve saatlik ücretinin 1,5 katı çarpılarak verilir. ama resmi tatiller bayramlar 45 saatin içerisine denk geldiği zaman çalışma yapılıyorsa bu işçinin normal çalışma saatine eşdeğer vakit olduğundan ekstra günlük ücretine 1 günlük ücreti daha ödenir. kanun çok mantıklı ve olması gerektiği gibi bence. kimse kimseyi sömürmüyor kanunda gayet yerinde bu konuda.

      • işçinin eleinde olsa zaten çalışmaz zaten özel günler özel zamanları kaçırmaz yaşar . işverene fazla mesaiden ucuza geliyor bayram mesaisi tabiki çalıştırır hatta zorla piskolejik baskısı yeter biraz dikkat ozaman neden fazlla mesaiden fazlla verdirderik işverenin çalıştırmamasına zorlanmıyor iş verenin elimde ,işçinin degil dikkat biraz mantık lütfen

      • hatta şöyle düşünür iş günlerinde akşam çıkışta 1.5 saat üç gün 4.5 fazla mesai yapmış olsam bayram mesaim kadar nerdeyse alırım. 4.5 saate bir günlük bayram mesaisi parası nerdeyse niye geleyim yol çekeyim özel günümü feda edeyim elimizde degil dikkat demekki sömürülüyoruz oluyor dikkat lütfen

  22. 31 ARALIK GECESİ 20:00-08:00 SAATLERİNDE NÖBETCİYİM MESAİ ALABİLİRMİYİM

  23. Bu kanunu muhasebeci 2 kişiye sordum. Bir tanesi burada anlatıldığı gibi anlattı. Diğeri hafta sonu için %50 bayram %100 ibaresinindeki %50 günlük ücretin yarısı %100 tam olarak anlattı buda kanunu böyle anlaşmış.Yanlış anlaşılmaya sebep olan şey kanundaki eksik ifadeden kaynaklı bence. Kanun deseki ‘Hafta sonları %50 bayram ve resmi tatillerde % 100 FARKLA ödenir’ herkes tek bir mana çıkaracak ama gel gelelim herkes farklı anlamış 🙁 Ayrıca yorumlarda bazı arkadaşlar mesaiyi cazip kılmamak için böyle demiş daha önce çalıştığım fabrika mesaiye gelmeyenleri tutanak tutma,tazminatsız işten çıkartma vs.. gibi sebeplerle tehdit ediyordu. Mesai işçiye cazip gelmiyor işverenin işine geliyor kanunu böyle mesai ücretini kırpabilirsin şeklinde anladıkları için…
    Saygılar

  24. Hüseyin KAÇIRAN

    Merhaba, özel bir bankada haftada 5 gün vardiyalı olarak çalışmaktayım. Yoneticim resmi tatillerde çalıştığımızda ek ücret alabilmeniz için o hafta 6 gün çalışmanız gerekir diyorlar. Bu durum yasal mı ?

  25. Sanırım anlaşılmayan bir durum var.
    2 farklı durum söz konusu kanunda 46. ve 47. maddeler.
    1. eğer bir işçi tatil günlerinde çalışır ise 1 günlük yövmiye verilir diyor.
    2. 45 saati doldurduğunuzda fazla çalışma saatleriniz %50 fazla olarak hesaplanır diyor.

    ÖRNEĞİN:
    Saat ücreti 10 TL günlük ücreti 90 TL olan bir işçi:
    pazar günü 5 saat çalıştığında ve o hafta ki çalışmasının 45 saatini doldurmuş işe:

    10×1,5=15 TL x 5 saat= 75 TL
    ayrıca 1 günlük ücreti olan 90 TL
    TOPLAM: 165 TL alır.

  26. İşçi kardeşlerimizin büyük problemlleri
    -Resmi tatilde işe geldik o gün %100 diyorsun ama 75 tl alıyorsam 150tl yatıyor 225tl yatması gerekmiyor mu?
    Hayır. Kanunda derki bir önceki normal gün 75 alıyorsan bir sonraki gün resmi tatilse 2x yani 150 alırsın senin hesabına göre %300 olur.

    -Normal gün çalışma saatimiz 9 saat diyelim ki resmi tatilde işe geldik ve o gün 9 saat mesai yazsak onu 1,5 ile çarparsak 13,5 saat eder ve ayrıca o günün ücreti de var ve bu resmi tatil ücretinin üstüne çıkıyor neden vermiyorsun?
    Hesaplama o şekilde olmadığı için

    -Hafta tatilimle resmi tatil aynı güne denk geldi ve bende o gün mesai ye geldim nasıl maaş alacağım.
    O günün ücreti + 1 Resmi Tatil + Mesai *1,5 olarak ücret alırsın

  27. bayramın 1.günü akşamı mesaiye kalıp 2. günü sabahı bırakan kaç yemiye mesai alır. Vardiya iki resmi günü de kapsadığı için fazladan 2 gün mü alır? yoksa tek vardiya olduğu için bir gün mü?

  28. 31.12.2022 Tarihi saat 23:00 işbaşı 01.01.2023 saat 15:00 paydos şeklindeki bayram mesaisinin ödemesini biri açıklayabilir mi ?

  29. Eskiden bayramda çalıştığımda maaş artı 2 kat bayram mesaisi olarak hesaplanırdi 4 gün bayram 30 artı 8 gün olarak. nolduda şimdi 4 gün bayramda çalışana sadece 4 gün ilave ediliyor kanunu değişti devlet işinde çalışanlar 4 bayrama 16 gün ilave alıyorlar özel sektörde neden böyle kanunlar özel sektörden yaşamı düzenleniyor

  30. resmi tatilde akşam 20:00 sabah 08:00da nöbetçiyim yani diyelim 1 mayıs 20:00da işe geldim 2 mayıs 08:00da işten çıktım 1 mayıs resmi tatil oldugundan ben kaç saat resmi tatil mesaisi almam lazım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir