e-mail-adresi-bildirimi-sgk

E-Posta Adresi Bildirim Zorunluluğu

E-ödenek programın detayları 03.08.2012 tarihinde 2012/28 Sayılı genelge ile yayınlanmıştır.

İş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık hallerinde sigortalıya geçici iş görmezlik ödeneği verilmektedir. Sigortalıların geçici iş görmezlik ödeneklerinin almaları için işverenlerin e-sigorta yoluyla çalışamazlık bildiriminin yapılmış olması gerekmektedir.

Buna göre işveren işçinin istirahatte geçirdiği süreyi istirahat süresi bitiminden itibaren 5 iş günü içerisinde sisteme girmesi gerekmektedir. Günü geçtikten sonra yapılan bildirimler için ise idari para cezası uygulanmaktadır.

Çalışılmayan günlere ilişkin bildirimlerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirimi işveren tarafından yapılmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu, bu bildirimlerin süresi içinde yapılmasını sağlamak üzere işvereni e-posta yolu ile ikaz edecektir.

SGK tarafından 03.10.2012 tarihinde yayınlanan duyuru ile e-posta bildirimlerinin kurum internet sitesinde oluşturulan menüler kullanılarak yapılabileceği açıklanmıştır. Bu doğrultuda bu adresten gerekli bildirimler yapılabilecektir. Kuruma bildirilecek e-posta adresinin şirketiniz bünyesinde çalışamazlık bildirimlerini takip etmesi planlanan çalışanların kontrol edebileceği bir adres olması böyle bir adresin bulunmaması halinde oluşturulması önerilmektedir.

İşverenler elektronik posta adreslerini 01/10/2012 tarihine dek Kurum’a bildirmeleri istenmişti.. Bildirimlere ilişkin uygulama ise bu tarihe kadar 2011/50 Sayılı Genelgedeki şekli ile uygulanmanın devam edeceği belirtilmiştir.

Ancak SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 01/10/2012 tarihinde yaptığı açıklamaya göre; e-posta adreslerinin bildirimlerinin tamamlanması gereken son tarih 31/12/2012 olarak belirlenmiştir.

Konu ile ilgili:
– 1 Kasım 2012 Tarihli Resmî duyuru metnine buradan
– 3 Kasım 2012 Tarihli Resmî duyuru metnine buradan ulaşabilirsiniz.

– 2011/50 Sayılı Genelge için tıklayınız.
– 2012/28 Numaralı Genelge için tıklayınız.

Hakkında iskanunu

Göz atın

İş Kazası Teşviki Mahsupları Başladı

İş Kazası Teşviki Mahsupları Başladı

Hangi işletmeler iş kazası teşvikinden faydalanacak, teşvik oranları ve yararlanma süresi ne olacak?